Çin resmi blockchain ağı BNS
Çin resmi blockchain ağı BNS, 6 blockchain ağını destekleyecek

Çin resmi blockchain ağı BNS, 6 blockchain ağını destekleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ekim 2019 tarihinde Çin devletinin politikalarına yön veren Siyasi Büro toplantısının temel gündem maddesi blockchain üzerineydi. Çin devlet başkanı Xi Jinping’in yönetiminde toplanan Siyasi Büro, blockchain teknolojisini stratejik endüstri olarak tanımladı. Bu tarihten son Çin yönetimi blockchain çalışmalarına ciddi destek sunuyor.

Bu tarihten sonra Çin resmi blockchain ağı BNS geliştirildi ve birçok resmi yazışmalar ve veri paylaşımı BNS blockchain’i üzerinden gerçekleşiyor. Yine Çin merkez bankası dijital para birimini de bu çerçevede değerlendirebiliriz.

Çin resmi blockchain ağı 6 blockchain’i destekliyor.

Tezos, NEO, Nervos, EOS, IRISnet ve Ethereum blockchain’leri artık BSN tarafından destekleniyor.

Özellikle Etheruem blockchain’i üzerinde işlem gören dApps’ler BNS blockchain’i üzerinde de kullanılabilecek. Bu arada BNS blockchain’i son dönemde gösterdiği atılımlarla sadece Çin’e ait bir ağ olmadığını ve küresel bir blockchain olmayı hedeflediği anlaşılıyor.

Çin merkez bankası dijital para birimi (dijital yuan), BNS blockchain ağı üzerinde işlem görebiliyor. Dijital yuan, kolayca transfer edilebilir ve harcanabilir. BNS’nin yukarıdaki blockchain’lerle entegre olmasının ardından dijital yuan küresel alanda kullanım alanı da bulabilecek.

Dijital yuan BNS açılımları sayesinde her geçen gün daha küresel hale geliyor. BNS, Çin’de işlem gören tüm ticari bankalarla Çin merkez bankasını birbirine bağlıyor.

Chainlink BNS ağı tarafından desteklenmesinin ardından Link ciddi biçimde prim yaptı. Şimdi benzer şekilde Tezos, EOS ve Ethereum fiyatlarında da benzer etki yaşanabilir.

Decrypto.co

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin