PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!
PlusToken dolandırıcılığında çalınan fonların 4 milyar doları geri alındı!

Çin Polisi Bitcoin’in toplam arzının % 1’ini ele geçirdi, PlusToken olayında önemli gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin polisi, PlusToken Ponzi dolandırıcılığıyla 4,2 milyar dolardan fazla değere sahip kripto varlıkları ele geçirdi.

The Block tarafından bildirildiği üzere Çin polisi, PlusToken Ponzi dolandırıcılığı üzerinden toplanan toplamda 194.774 Bitcoin’in (toplam Bitcoin arzının% 1’i) ele geçirdi.

Ayrıca, 830.000’in üzerinde ETH, 1,4 milyon LTC, 27 milyon EOS, 74.000 DASH, 487 milyon XRP, 6 milyar DOGE, 79.000 BCH ve 213.000 USDT de ele geçirildi.

Ne olmuştu?

İlk olarak bu Eylül ayında Çin’in Jiangsu eyaletindeki bir bölge mahkemesi tarafından karar verilen PlusToken Ponzi planının Mayıs 2018’de başladığı bildirilmişti. Dolandırıcılık şebekesi, var olmayan bir kripto ticaret platformunun reklamını yaptı ve kullanıcılara 500 $ değerinde kripto varlık gibi düşük yatırımlar karşılığında cazip ödemeler vaat etti. Bu organizasyon sayesinde sadece toplam Bitcoin arzının % 1’ini değil, aynı zamanda toplam ETH’nin% 0,73’ünü ve dolaşımdaki tüm DODGE’nin % 5’ine sahip oldular.

Plan, kripto fiyatlarının en kötü döneminde bile son derece kazançlı olduğunu kanıtladı. 1 Mayıs 2018 ile 27 Haziran 2019 arasında bu varlıkların 2,2 milyar dolar değerinde olduğu bildirildi. Şimdi, değerleri 11 milyar doları aşıyor.

PlusToken Ponzisi’ne birçok insan dâhil olmuştu

Dahası, planın iki milyondan fazla insanı sömürdüğü söyleniyor.

Bugüne kadar toplam 15 kişi hüküm giydi. Çin mahkemesi tarafından verilen cezalar 100.000 ila 1 milyon dolar arasında değişen para cezaları ile iki ila 11 yıl arasında değişen hapis cezaları. Bu kişilerden birinin 22 milyon dolarlık kripto parayı Çin yuanı olarak başarıyla akladığı bildirildi.

Kararın tamamı ayrıca “ele geçirilen dijital para birimlerinin yasalara göre işleneceğini ve gelir ve kazançların ulusal hazineye kaybedileceğini” yönünde.

Yani Çin sadece Bitcoin’in hash oranının yarısını kontrol etmekle kalmıyor, şimdi de büyük bir portföyüne sahip olmuş oluyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin