Blockchain araştırma laboratuvarı, verimlilik problemlerini çözmek için kuruyor
Blockchain araştırma laboratuvarı, verimlilik problemlerini çözmek için kuruyor

Çin perakende devi JD.com, Blockchain araştırma laboratuvarı kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin perakende devi JD.com, iki teknoloji enstitüsüyle ortaklaşa bir Blockchain araştırma laboratuvarı başlatıyor ve Blockchain teknolojisinde bir adım daha ileriye gidiyor.

Blockchain araştırma laboratuvarı, verimlilik problemlerini çözmek için kuruyor

Jingdong Grubu (JD.com), Çin’de işletmeden-tüketiciye çevrimiçi pazarının yaklaşık yüzde 30’unu kontrol eden ve 314 milyon aktif kullanıcısı olan önde gelen Çinli e-ticaret şirketi. Şirket, e-ticaret, dağıtım hizmetleri ve finans alanında yeni teknolojilerin uygulanmasına odaklanıyor.

Açıklamaya göre JD, New Jersey Institute of Technology (NJIT), Ying Wu Bilgisayar Bilimi ve Çin Bilimler Akademisi Yazılım Enstitüsü (ISCAS) ile bir Blockchain teknoloji laboratuvarı kurmak için işbirliği yaptı. Laboratuvar, verimlilik problemlerini çözmek ve teknoloji için yeni uygulamaları incelemek üzere kuruluyor.

JD, Ağustos ayında “JD Blockchain Open Platformu” duyurdu

Laboratuvarın diğer hedefleri arasında, JD temel uzlaşma protokolleri, gizlilik koruması ve merkezi olmayan uygulamalarda (DApps) güvenlik konusunda uzun vadeli ortak araştırma çabalarını da içeriyor. Çin Bilimler Akademisi Yazılım Enstitüsü müdür yardımcısı Zhong Hua, konuya yönelik şunları söylüyor:

Bu ortaklık aracılığıyla Blockchain inovasyonunu getirecek ve Blockchain teknolojisinin endüstriyel uygulamalarını destekleyeceğiz.

JD, Ağustos ayında JD Blockchain Open Platform adlı yeni Blockchain-as-a-Service (BaaS) platformunu açıkladı. Yeni ürün, ticari müşterilerin teknolojiyi sıfırdan geliştirmeye gerek kalmadan Blockchain çözümlerini oluşturmasına ve uygulamasına yardımcı olmak için tasarlandı.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin