Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

Çin Merkez Bankası’ndan ticari bankalara resmi çağrı: Blockhain’i benimseyin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Merkez Bankası konumundaki PBoC teknoloji departmanı başkanı, ticari bankaları dijital finans alanında blok zincir teknolojisini kullanmaya çağırdı.

Reuters tarafından bildirildiği üzere, banka yetkilisi Li Wei, pazartesi günü Şangay’daki bir forumda ticari banka adaptasyonu hakkında konuştu.

Çin Merkez Bankası şu anda yakında piyasaya sürülmesi beklenen kendi dijital yuanını geliştiriyor. Facebook liderliğindeki Libra kripto para birimi ödeme ağının potansiyel olarak başlatılmasıyla PBoC,  dijital para birimi üzerindeki çalışmaları hızlandırması yönünde çağrıda bulundu.

Li Wei’nin yorumları, Çin cumhurbaşkanı ve Komünist Parti genel sekreteri Xi Jinping’in Cuma günü Çin’de yaygın blok zincirin adaptasyonu çağrısında bulundu.

Xi:

Ana yönü açıklığa kavuşturmalı, yatırımlar artırmalı, bir dizi temel çekirdek teknolojiye odaklanmalı ve blok zincir teknolojisi ile endüstriyel inovasyonun gelişimini hızlandırmalıyız.

Haftasonu boyunca Bitcoin’in fiyatındaki yüzde 16’lık sıçramanın yanı sıra, Xi’nin yorumlarının ardından blockchain’e bağlı Çin teknoloji hisse senetleri de yükseldi. Bloomberg, Shenzhen Bilgi Teknolojileri Endeksinin Pazartesi günü yüzde 5,3 oranında yükseldiğini ve onlarca firmanın günlük yüzde 10 tavanını geçtiğini bildirdi.

coindesk


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin