PBoC, kripto tokenlerin ücretsiz olarak dağıtımını engellemeye çalışıyor.
PBoC, kripto tokenlerin ücretsiz olarak dağıtımını engellemeye çalışıyor.

Çin Merkez Bankası (PBoC), tokenlerin ücretsiz olarak dağıtımını engellemeye çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Merkez Bankası PBoC, kripto tokenlerin ücretsiz olarak dağıtımını engellemeye çalışıyor.

Cuma günü yayınlanan 2018 mali istikrar raporunda PBoC, hisse satışlarını azaltmaya yönelik önceki çabalarına rağmen, airdroplar dahil olmak üzere “gizli” ilk para tekliflerinin (ICO) artmaya devam ettiğini söyledi.

PBoC, kripto şirketlerine karşı temkinli

PBoC, bazı kripto şirketlerinin projelerini yurt dışına taşıdıklarını ve Çin’den gelen yatırımcılar adına yatırım yapmak için aracıları kullandıklarını söyledi.

Diğer projeler, fonları doğrudan bağışlamak için değil ancak toplam arzın bir kısmını saklı tutarken ücretsiz tokenler veriyorlar. Banka, bu firmaların daha sonra ikincil piyasada spekülasyonları kullanarak karlarını arttırmak için bu tokenlerin fiyatlarını artırmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

PBoC, 18 Temmuz 2017 tarihine kadar Çin’de tamamlanmış 65 ICO olduğu ve bunların sadece 5 tanesi 2017’den önce tamamlandığını belirtti. Ayrıca, satışlara 105.000’den fazla kişinin katıldığı ve toplam 2,6 milyar yuan (377,3 milyon dolar) fon sağlandığı bildirilenler arasında.

Merkez bankasının, yatırımcıları eğitmek ve korumak için kripto endüstrisini izlemek için çok ihtiyatlı kalması ve diğer kurumlarla koordineli hareket edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Ağustos ayında PBoC tarafından kurulan ve kendi kendini düzenleyen bir organizasyon olan Çin Ulusal İnternet Finansmanı Birliği (NIFA), halkın potansiyel olarak yasa dışı olan ICO’lar hakkında rapor sunabilmesi için kendi platformuna “tokenli satış” kategorisi ekledi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin