Çin madencilik donanımı, madencilik hardware, rigs
Çin madencilik donanımı, madencilik hardware, rigs

Çin menşeli madencilik donanımlarına Rusya’dan büyük talep

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin madencilik donanımı imalatçılarının geleceği, Çin merkez hükümetinin kendi sınırları içinde faaliyet gösteren maden şirketlerinin güç tüketimini azaltmaya çalışacağı yönündeki haberlere rağmen parlak gözüküyor.

Hong Kong merkezli medya kuruluşu South China Morning Post’a göre, Çin madencilik donanımının uluslararası düzeyde önemli miktarda talep olduğunu bildirdi. Rus alıcıları sektörün talebinin önemli bir kısmını temsil ediyor.

Rus madencilerin Çin ekipmanlarına olan taleplerinde azalma yok

38 yaşındaki  Rus işadamı Alex’i, Bitcoin madencilik donanım perakendecileri ile bağlantı kurmak için Çin’i ziyaret etti. Alex’in Shenzhen merkezinde 3 gün zaman geçirerek 30 farklı tedarikçiden ürünleri inceleyerek karşılaştırmalar yaptı. Alex, Rusya’da sattığı oyuncakları satın almak için son 15 yılda Çin’e iki ya da üç kere geldiğini söyledi. Fakat Mining ekipmanlarının satın alımı için yaptığı ilk gezi olduğunu söyledi.

Alex, Bitcoin maden endüstrisine ilk girdiğinde Moskova’da 200 adet satın aldığını ve Çin pazarıyla karşılaştırıldığında% 20 ekstra para ödediğini belirtti. İncelediği donanımlar için sadece fiyatların önemli olmadığını, doğru satıcıyı bulmanında çok önemli olduğunu söyledi. Shenzhen çok sayıda parakendeciyi bünyesinde barındıran bir yer.

Çin madencilik donanımı merkezi Shenzen

Shenzen’in Huagiangbei bölgesinde ki SEG Plaza bir çok büyük üreticiyi 1980 yılından beri bu özel ticaret bölgesinde bünyesinde barındırıyor.

Bir madencilik dükkânının alt kısmında bir Rus tercümanı bulunduğu belirtilen plaza, dördüncü ve altıncı katlar arasında madencilik ekipmanları satan şirketlerin ana pazar yeri haline geldi.

Tedarikçiler Rusların birincil alıcı haline geldiğini fakat bunun yanı sıra Hintlilerin ve avrupalıların pazar talebinde üst konumlarda olduğunuda belirttiler.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin