Yakın bir gelecekte Blockchain’de süper güç Çin olabilir!
Yakın bir gelecekte Blockchain’de süper güç Çin olabilir!

Çin kendi kripto parasını çıkarabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin, Blockchain ve kripto para teknolojisini geliştirme yolunda ilerlemeye devam ediyor. Çin Merkez Bankası bünyesindeki Dijital Para Araştırma Laboratuvarı’nın, son 12 ayda 41 patent başvurusu yaptığı biliniyor. Bu nedenle yakında Çin kendi kripto parasını çıkarabilir.

Çin son 12 ayda 41 patent başvurusu yaptı

Ünlü bir finansal analist olan Xiao Lei, Merkez Bankası tarafından sunulan son dört yeni patentin, devlet tarafından başlatılacak kripto para biriminin tüm temel teknolojilerini içerdiğini belirtiyor. Çin resmi patent bürosundan alınan bilgiye göre, Dijital Para Araştırma Laboratuvarı geçen ay dört yeni patent aldı. Bu patentler şunlardır:

  • Dijital para işlem bilgilerinin sorgulanması
  • Dijital para düzeninin senkronizasyon yöntemi, terminal ve sistem
  • Takas yöntemi ve bir dijital para sistemi
  • Dijital para hesapları için yöntem ve sorgulama sistemi

Laboratuvar, Blockchain ve kripto para ödemelerinin ticarileştirilmesi yanı sıra güncel parasal sistem entegrasyonlarını yapmayı hedefliyor. Laboratuvar, Ocak 2017 yılında Çin Merkez Bankası tarafından kuruldu.

Yakında Çin kendi kripto parasını piyasaya sürebilir

Xiao Lei’e göre, Bank of China (CBC) tarafından alınan son patent devlet tarafından başlatılacak bir kripto para için tüm temel tekniği içerdiğine işaret ediyor. Xiao Lei’e göre, tüm sistem patent dosyalarına bakarken teoriye hazır görünüyor. Öte yandan, Çin Bilimler Akademisi tarafından dün düzenlenen yıllık akademik konferansta konuşan Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Blockchain teknolojisine desteğini açıkça ortaya koydu.

No1geekfun

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin