Çin hükumeti kripto paralara dostça bir yaklaşım benimsemiyor
Çin hükumeti kripto paralara dostça bir yaklaşım benimsemiyor

Çin hükumeti kripto yasaklarına rağmen dijital para geliştirmek için uzman arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin hükumeti, dünyanın en büyük madencilik havuzlarından birine sahipken, kripto paraların ticaretini yasakladı. Bu tutarsızlıklar Çin hükumetinin kendi dijital parasını geliştirmek için kripto para uzmanlarını işe almaya başladığı yönündeki haberlerle derinleşiyor gibi görünüyor.

Çin hükumeti kripto paralara dostça bir yaklaşım benimsemiyor

Çin Halk Bankası Dijital Para Birimi Araştırma Enstitüsü (PBOC), dijital ödeme platformlarını açıkça geliştirmek amacıyla bilgisayar bilimi, Blockchain teknolojisi ve kripto paralar konusunda uzman olanlar için iş fırsatlarını sunuyor.  Bu ödeme platformları hem dijital hem de Blockchain teknolojisinde faydalanırken, merkezi olmayan bir değer sisteminden çok, fiat ile bağlantılı olacakları için kripto paralar olmayacaklar.

Konuya yönelik ayrıntılar yetersiz, ancak net olan şu ki, Çin aynı anda hem işlem hem de IoT akıllı şehirleri için kullanılmak üzere Blockchain teknolojisini geliştirmek için hareket ediyor. Bununla birlikte Çin, kripto paralara dostça bir yaklaşım benimsemiyor ve ICO’lar ile kripto para ticaretini yasaklıyor. Ayrıca son zamanlarda Çin’in hakim olduğu merkezi madencilik havuzları nedeniyle Çin’in %51’lik bir saldırı yoluyla Bitcoin’i ortadan kaldırabileceği yönünde raporlar ortaya çıktı. Çin tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen ülkenin geleneksel finansal altyapısında kullanılmak üzere kripto para ve Blockchain teknolojisini araştırıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin