bitcoin 6.000 dolar
Bitcoin 6.000 dolara düşer mi? Teknik olarak 4 olası neden bulunuyor

Bitcoin 6.000 dolara düşer mi? Teknik olarak 4 olası neden bulunuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknik olarak bakıldığında, Bitcoin’in bugün üç haftanın en düşük seviyesini gördüğü düşüşün önemli bir destek olan 6 bin dolar seviyesine doğru aşağı yönlü devam etmesi olasılıklar dahilinde bulunuyor. Bitcoin 6.000 dolar seviyesine doğru yönelim gösterme olasılığı ise 4 farklı teknik nedene bağlanıyor.

Kripto piyasasının en büyük kripto parası, 19 Eylül’den bu yana en düşük seviye olan Bitfinex borsası rakamlarına göre saat 7:15 UTC’de 6.252’ye kadar düştü.  Yazımızın yayına hazırlandığı zamanda ise Son 24 saatte yüzde 5’lik bir düşüş ile 6.300 dolardan el değiştiriyor.

Bitcoin 6.000 dolar yolu için 4 teknik detay

Bugün yaşanan birkaç saatlik satış işlemler, ayrıca uzun bir süredir devam eden yatay hareketinin sona ermesine neden oldu. Teknik göstergeler, satıcıların lehine dönerek, uzun vadeli grafiklerin üzerinde aşağı yönlü bir kırılmanın oluşmasını sağladı. Ayrıca, bu sabah hisse senedi piyasalarındaki büyük düşüş, kripto paraların hala bir risk unsuru olarak değerlendirilmesinden dolayı BTC ‘nin  de iyi bir performans gösterememesine neden oldu. Sonuç olarak, Bitcoin 6.000 dolar seviyesine doğru yönelmiş durumda. Bu düşüş yolunun ise teknik olarak olası 4 nedeni bulunuyor.

Bollinger bandı bozulması

Günlük grafikte Bollinger bantları (20 günlük hareketli ortalamada +2, -2 standart sapmalı), 22 Eylül’den bu yana, net bir yön arayışını temsil ederek yatay hareket ettiği görülüyor.

Sonuç olarak, Bollinger bant genişliği ve haftalık olarak dip ve tepe noktaları arasındaki fark ile temsil edilen Bitcoin fiyatlarındaki volatilite, geçen hafta sırasıyla 21 ay ve 15 aylık düşük seviyelere kadar geriledi.

Uzun bir düşük volatilite periyodu genellikle her iki yönde de büyük bir harekete yol açar. BTC’nin durumunda, bu hareket bandın alt çizgisini kırmak suretiyle aşağıya doğru başladı. Bu durum ise 6.000 dolara doğru daha fazla hareket edebilir.

Teknik göstergelerde satış yönlü sinyaller mevcut

Göreli güç endeksi (RSI) yükselen trend çizgisini kırdı ve 50 seviyesinin altındaki düşüş bölgesine girdi. Özellikle, aşağı yönü işaret eden ve aşırı satım bölgesi olan 30 seviyesine doğru bir yönelim görülüyor. Bu durumda  6.000 dolar seviyesine kadar  satışların devam etme olasılığını artırıyor.

Bu arada, choppiness endeksi de (düzensizlik endeksi) 61.8 seviyesinin altına düştü ve güneyi işaret ederek düşüş hareketinin güçlendiğini gösteriyor. Ayrıca, MACD’nin de, bir düşüş yönlü hareketini görülüyor.

Uzun vadeli grafikler de satış baskısı varlığını koruyor

5 aylık ve 10 aylık EMA’lar arasındaki negatif geçiş aşağı yönlü görünümü yansıtır derecede gözüküyor.  Bu durum grafikte görülen son 3 haftalık yaşanan düşüş ile daha fazla kredi kazanmış gibi gözüküyor.  Özellikle, hareketli ortalamaların geçen ay Eylül 2014’ten bu yana ilk kez düşüş kaydetmesi de dikkat edilmesi gereken kritik bir nokta.

Hisse senedi piyasalarındaki düşüşler satış baskısını artırıyor

BTC’nin 6,300 doların altına inmesi, Dow Jones endüstriyel ortalamasının (DJIA) 800 puan düşmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Önde gelen kripto para olan Bitcoin ayrıca hisse senedi piyasalarındaki eylemi ilk defa takip etmiyor. Yukarıdaki grafikte de görüldüğü gibi, BTC 2017’nin son çeyreğinde ve 2018’in ilk çeyreğinde DJIA’yı neredeyse taklit etti.

İlerleyen dönemlerde hisse senetleri, yükselen tahvil getirilerinin nezdinde düşüş yaşadı ve BTC’yi aşağıya itti.

Birçoğu, BTC’nin güvenli bir liman olduğunu iddia ederken, tarihsel fiyat hareketi aslında hisse senedi piyasalarını izlediğini gösteriyor. Bu durumda BTC’nin ana akımda yer almak için hâlâ mücadele ediyor. Aynı zamanda yatırımcılar altın gibi diğer klasik güvenli liman varlıklarıyla (şu anda Ons başına 1.200 dolar) kendilerini daha güvende hissettiği için Bitcoin’in bu mücadelesinin daha da zorlaştırdığına şaşırmamak gerekiyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin