Çin polisi 87 milyon dolar değerinde kripto para çalan hackerları tutukladı
Çin polisi 87 milyon dolar değerinde kripto para çalan hackerları tutukladı

Çin hükümeti, Blockchain’in geliştirilmesi için laboratuvarlar tahsis ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından yayınlanan açıklamaya göre, Blockchain teknolojisinde daha önce bildirilen bir primer ile birlikte Çin Hükümeti, Blockchain’e odaklanacak anahtar laboratuvarlar tahsis etti.

Haber, Çin’in bireysel kripto madencileri ve aynı zamanda Blockchain araştırması yapanlar için fonları artırdığını bildiriyor. Çin, Blockchain teknolojisine ağırlık verirken aynı zamanda kripto para kullanımı üzerinde de aynı anda yayılmaya devam ediyor.

Çin Hükümeti radikal adımlar atıyor

Çin, kripto madencileri küresel lider olarak kalırken hükümetin kendisi, hem kripto madenciliğine hem de kripto para ticaretine karşı düşmanca bir şey beslemediğini kanıtlar nitelikte adımlar atıyor. Blockchain ve dijital varlıkları aynı kriptonun iki yüzü olarak gören yabancılar için bu, alışılmışın dışında görünebilir. Ancak Çin’de kripto para biriminin, Blockchain teknolojisine uygulanabilirliği arzu edilen bir şey değildir.

Daha ziyade Çin’in Blockchain’i, yeni nesil endüstriyel internet servislerinin temelini oluşturuyor. Önceden de bildirildiği gibi, Alibaba’nın yeni Blockchain destekli bulut depolama servisi, Blockchain geleceğinin Çin endüstrisi ve fintech için neye benzeyeceğine dair bir model sunuyor.

Bakanlıktan açıklama

MIIT bu yılın başında endüstriyel Blockchain uygulaması oluşturma hedeflerini açıklayan bir tanıtım yazısı yayınladı. Raporda, şu anda ana odak noktası Çin’de Blockchain teknolojisinin geliştirilmesi olan 456 firmanın bulunduğu belirtildi.

Çin devletinin özellikle fintech ve Blockchain teknolojisine verdiği dikkat ve fon miktarı ile Çin’den gelen kolektif hayal gücü, kripto para birimlerinden teknolojiyi etkin bir şekilde ayıran Blockchain uygulamalarını açıkça görebiliriz.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin