Çin Halk Bankası, Blockchain patent başvurusu rekoru kırdı
Çin Halk Bankası, Blockchain patent başvurusu rekoru kırdı

Çin Halk Bankası (PBoC) Blockchain tabanlı finansal platform kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Halk Bankası (PBoC) ticaret için Blockchain teknolojisini temel alan yeni bir finansal platformun test aşamasında olduğunu bildirdi.

Çin Halk Bankası (PBoC) bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak

“Bay Area Trade Finance Blockchain Platform” olarak adlandırılan platform, ticaret, finansal aktivite izleme, hesap ödemeleri ve diğer ilgili konular için çok amaçlı bir hizmet sağlayacak. Yeni sistemin, verilerin dağılımı ile platformun denetimlerin sıklığını hemen artırması, maliyetleri düşürmesi ve işletmeler için riskleri yönetmesi bekleniyor.

Basında yer alan haberlere göre, platformun özellikle Guangdong, Hong Kong ve Macau olmak üzere finansal sermayeleri birleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor. Yaklaşan platform bu alanlar için açık finans ve ticaret ekosistemini sağlayacak. Halihazırda, büyük organizasyonlar platformun test aşamalarında işbirliği yapmayı kabul ettiler. Test aşamasında olacak şirketlerden bazıları, Çin Bankası, Çin Merchants Bankası, Ping An Bankası, Çin İnşaat Bankası, Standard Chartered Bankası ve BYD olduğu bildirildi.

Çin, kripto paralara karşı çok sert önlemler alıyor

Çin, kripto paralara, özellikle de yabancı tokenlere karşı çok sert önlemler alıyor. Bununla birlikte, Blockchain teknolojisinde ve sunduğu çözümlerde çok ileri aşamada olduğuna dair göstergeler vermeye devam ediyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin