Çin Halk Bankası kripto para cüzdanı patenti aldı.
Çin Halk Bankası kripto para cüzdanı patenti aldı.

Çin Halk Bankası kripto para cüzdanı patenti aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Halk Bankası’nın Dijital Para Birimi Araştırma Laboratuvarı (PBoC), bu hafta kullanıcıların işlem geçmişlerini takip etmelerine olanak tanıyan dijital bir cüzdan için yeni bir patent başvurusunda bulundu. Patent başvurusu 22 Haziran Cuma günü Çin Devlet Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (SIPO) teslim edildi.

Çoklu imza güvenliği mümkün kılınacak

Yeni patent, teklif edilen dijital cüzdanın, işlem verilerini, merkezi bir dijital para birimi düzenleme kaydı ile koordineli olarak izlemek için nasıl kullanılabileceğini göstermekte. M-cüzdan çoklu imza güvenliğini mümkün kılacak ve mevcut kripto paralarla dijital varlıkları özel anahtarlarla yönetecek.

İşlem sorguları kaynak ve hedef cüzdanların tanımlanması, dijital para cinsi, tutarı, kaynak para birimi gibi sonuçlar doğuracak.

Çin Halk Bankası’nın bu patenti, daha uzun vadeli bir planın parçası

Bu haftaki yeni patent, Çin Merkez Bankası tarafından takip edilen Blockchain entegrasyonu için daha uzun vadeli bir vizyonun bir parçası. Hükümet, Bitcoin (BTC) gibi merkezsiz kripto para birimleri üzerinde kesin bir duruş sergilerken, PBoC mevcut finansal sistem için temel teknolojilerini kullanmanın faydalarını kapsamlı bir şekilde araştırıyor.

PBoC Valisi Zhou Xiaochuan, dijital para birimlerinin nihayetinde nakit sirkülasyonunu azaltacağını ve teknolojik olarak kaçınılmaz olduğunu, diğer yandan Blockchain’in belirli uygulamalarının öngörülemeyen etkilerini kontrol etmedeki rolünü vurguladı.

Kağıt çekleri de PBoC tarafından tokenize edilecek

Nisan ayında, PBoC’ın Dijital Para Birimi Araştırma Laboratuarı’nın yöneticisi Yao Qian, Çin medyası için Blockchain’in potansiyel faydalarını ve aynı zamanda belirli senaryolarda merkezsizliğin temyiz edilmesi gereğini savunan, aynı derecede ihtiyatlı bir düşünce yazısı yazdı.

Bu ay, PBoC kağıt çekleri tokenize etmek için tasarlanmış akıllı sözleşme işlevselliği ile yeni Blockchain destekli bir sistem çıkarmıştı.

2017 yılında Çin, Dünya Entelektüel Mülkiyet Örgütü (WIPO) aracılığıyla dünyada en fazla Blockchain teknoloji patentine sahip olan ülke olduğunu bildirmişti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Çin borsası Bitcoin’den daha fazla düşüyor: İşte Bitcoin’in düşmesinin sebepleri

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin