Çin resmi blockchain ağı BNS
Çin resmi blockchain ağı BNS, 6 blockchain ağını destekleyecek

Çin dijital yuan çalışmalarını hızlandırıyor: Sebep ABD yaptırımları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin Çinli finans kurumlarına ve yuanın uluslararası pozisyonuna yönelik potansiyel tehditlerine karşı koymak isteyen Çin hükûmeti, DC/EP olarak adlandırılan ulusal dijital para biriminin piyasaya sürülmesini hızlandırmak istiyor.

Çin Halk Bankası dijital yuanı beklenenden erken çıkarabilir

GlobalTimes tarafından aktarılan bilgilere göre Çin Halk Bankası, merkezi dijital para birimini çıkarma sürecini hızlandırmak istiyor. Hareket, Çin’in finansal kurumlarına ve yuanın uluslararası çözümüne yönelik potansiyel ABD tehditlerine karşı koyabilmek için gerçekleşiyor. Dijital yuan pilot testi şu anda Çin’in dört şehrinde gerçekleştiriliyor.

Pekin merkezli Blockchain habercisi Cao Yin, Global Times’a ABD’nin Çinli finans şirketlerini ve kurumlarını varlık listesine koymadığını söyledi. Bununla birlikte, ABD halen Çin kurumlarına yönelik geniş çaplı tehditler oluşturabiliyor ve yuanın uluslararası yerleşimdeki duruşunu etkileyebiliyor.

Bu bağlamda, Çin’in merkezî dijital para birimi, olası bir ABD ambargosundan ötürü daha erken piyasaya çıkabilir. Çin Halk Bankası müdürü, dijital para biriminin dahili pilot testlerinin Guangdong eyaletindeki Shenzhen ve Xiongan dahil olmak üzere dört şehirde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Lansman tarihi henüz belli değil

Çin merkez bankası, dijital yuanın Pekin’deki 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na yönelik senaryolarda da test edilebileceğini açıklamıştı. Ancak merkez bankası ulusal dijital para biriminin lansmanı için resmi tarihi henüz açıklamadı.

PBoC müdürü, bu testlerin dijital para biriminin araştırma ve geliştirme (AR-GE) için rutin bir çalışma olduğunu ve henüz resmi bir lansman planlarının bulunmadığını söyledi. Çin kendi CBDC’sini başlatan ilk büyük ülke olacağı için yuanın dijital versiyonu heyecanla bekleniyor. Alandaki birçok ekonomist ve uzman, dijital yuanın ABD dolarının küresel baskınlığını tehdit edebileceğini iddia ediyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin