Bitcoin balinası, 600 milyon dolarlık hesabı harekete geçirdi

Bitcoin balinalarının sayısında kritik artış! Fiyatı yükseltebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para analiz portalı Santiment, 100 BTC’den daha fazlasına sahip cüzdanlarda bir artış olduğunu açıkladı. Balinaların cüzdanlarına 12.000 Bitcoin daha eklediğini belirten veri toplayıcı, mevcut kurda bunun yaklaşık 108 milyon dolara eşdeğer olduğunu kaydetti.

Santiment, büyük Bitcoin sahiplerinin son zamanlarda günlük trader’ların karakteristiğini gösterdiğini belirtti. Bu adresler “kısa vadeli zirveler oluşmadan önce diplere birikme ve cüzdanlarını hafifçe boşaltma eğilimi” gösteriyor.

Bu davranış ilk olarak 12 Mart Kara Perşembe’den sonra görüldü. O gün Bitcoin fiyatı 7.969 dolardan 3.800 dolar civarına düştü. Bu önemli çöküş balinaların daha ucuz fiyatlardan BTC satın almasına fırsat tanıdı.

Sonuç olarak, BTC cüzdanlarındaki bakiyeler 500 milyon dolar yükseldi. Bu dalgalanma Bitcoin fiyatı yükseldikçe sistematik ve dikkatli bir düşüş trendi izledi. 100’den fazla BTC tutan balinalar, fiyat yüksek seviyelere ulaştığında varlıklarının bir kısmını sattı.

Cüzdan bakiyeleri de 11 Mayıs’ta Bitcoin’in üçüncü halving’i öncesinde fiyat ile birlikte yükselmeye başladı. Bu durum balinaların risk seviyelerini söz konusu seviyenin üzerine çıkarmak istemediğini gösterdi.

Balina sayısındaki artış Bitcoin fiyatını yükseltebilir mi?

Balinalar genel olarak 1 milyar dolardan fazla kripto para birimine sahip cüzdanları temsil eder. Gözlemciler ise genellikle piyasanın kısa vadeli seyrini ölçmek için Bitcoin cüzdan bakiyelerini kontrol ederler.

Bununla birlikte, bir balinanın cüzdanında tutulan Bitcoin sayısı artıyorsa bu fiyatta artış eğilimine işaret ediyor olabilir. Aynı şekilde miktarın düşmesi ise ayı piyasasının habercisi olabilir.

bitcoinist

Uzman dijital varlık yöneticisi: “Bitcoin yakında ‘dik’ yükselecek!”


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin