Çin dijital para birimi dağıtıyor! Toplam 1,5 milyon dolarlık kampanya
Çin dijital para birimi dağıtıyor! Toplam 1,5 milyon dolarlık kampanya

Çin dijital parasını bağlantılı olduğu ülkelere entegre edebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin şüphesiz devlet destekli kripto para yarışına liderlik ediyor ve ülke geçtiğimiz günlerde RMB’nin kendi dijital versiyonunu piyasaya süreceğini açıkladı. Facebook’un Libra açıklamasından hemen sonra çıkan haberler, ABD düzenleyicileri de dâhil olmak üzere dünyadaki tüm hükümetlerin dikkatini çekti. İlginç bir şekilde, Çin’in dijital para alanına girmesinin, Libra’nın her şeyi Libra ve Facebook’un kullanıcı gizlilik politikası konulu Kongre oturumunda Mark Zuckerberg’in konuşmasının arkasındaki nedenlerden biri olduğu iddia edildi.

Çin’in en son girişimi ile birlikte, dijital para yarışında bir ilk olması gerçeği ışığında küresel bir temel oluşturup oluşturmayacağı konusunda birkaç tartışma yapıldı. Küresel etki yaratan herhangi bir dijital para birimi ile ilgili olarak, Afrika, One Belt One Road (OBOR) projesiyle zaten orada bir varlık oluşturduğunu göz önünde bulundurarak, Çin’in keşfedeceği ilk pazar olarak sık sık konuşulmaktadır.

Bu, blok zincir protokolü Conflux’ün Kurucu Ortağı YuanJie Zhang’ın AMBCrypto ile yaptığı bir röportajda tartışılan konulardan biriydi. Zhang, Çin’in dijital RMB’sinin One Belt One Road (OBOR) girişimi olan ülkelere nüfuz etmesinin daha kolay olup olmayacağı konusunu yorumladı:

Dürüst olmak gerekirse öyle düşünmüyorum. Şunu söyleyebilirim ki, tek bir kemer ülkesi için bile, hükümetler aptal değil, Çin dijital RMB’sinin kendi parasal sistemlerine entegre ederlerse, günlük kullanımlarına ve kendi para sistemleri için sorun meydana gelecek. Parasal bağımsızlıklarını kaybedecekler.

Ve şöyle devam etti:

Şu anda, üst düzeyden yapılanlara para takası deniyor. Yani, RMB’yi kendi para biriminizle değiştiriyorsunuz. Bu, P2P kanalları oluşturur, ancak bu P2P kanalları bir partiye karşı çok partilidir. Bir ağ oluşturmuyorlar, ABD doları ağına benzemiyorlar. Yani, Çin’in bir kemer ülkesi için bile parasını ihraç etmesi gerçekten zor.

ambcrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin