madencilik devi bitmain
BTC halving etkisi mi? Bitmain çalışanlarının yarısını işten çıkarmayı planlıyor

BTC halving etkisi mi? Bitmain çalışanlarının yarısını işten çıkarmayı planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Karar, Bitmain ’in 17 Ocak’ta yapılması planlanan yıllık toplantısında kesinleşecek.“Kripto kışı” moda kelimesi son zamanlarda yaygın olmasa da, kripto madenciliği donanım üreticisi Bitmain yine iş gücünün yarısını kesmeyi planlıyor.

Yerel sektörel haber kuruluşu Wushuo Blockchain tarafından bildirilen karar, Mayıs ayında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving etkisi olarak yorumlandı.

Yaklaşan ödül yarılanması ile Bitcoin’in madencilik ödülü, blok başına 12,5 BTC’den blok başına 6.25 BTC’ye düşecek. Dijital para biriminin blok zincirinin mimarisine göre, bu dijital para biriminin arzını ve talebini kontrol etmek için her dört yılda bir yapılan bir aktivite.

Tarihsel eğilimler, Bitcoin’in fiyatının yarıya inerken her zaman önemli ölçüde arttığını göstermesine rağmen, yine de pazar hissi, kesin bir şekilde tahmin edilemez.

Fiyat değişmezse veya iki basamakta bile artarsa, madencilik operasyonları üzerinde önemli bir etki yaratabilir ve Bitmain’in işini doğrudan etkileyebilir.

Bitmain, rakip Shenma Mining Machine tarafından yalnızca 100 çalışanına kıyasla 1.000’den fazla çalışanı işe alıyor. Rapora göre, bu aksiyon, aynı zamanda kuruluşun çalışma yapısını da düzenleyecek.

Bitmain yönetimi, geçmişte de benzer bir karar almıştı

Kripto pazarındaki düşüşten etkilenen Çinli üretici, 2018’in sonuna doğru personelinin yarısını kaybetmişti. Şirket, Bitcoin Cash müşterisinin gelişimi üzerinde çalışan tüm ekibi işten çıkarttı ve İsrail’deki şubesini kapattı.

Yönetimdeki güçlü bir mücadele sonrasında şirketin kurucu ortağı Micree Ketuan Zhan Ekim ayında icra müdürü görevinden alınmıştı.

Bu arada şirket, Hong Kong’da başarısız bir girişimin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde halka arz için uğraşıyor.

financemagnates


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin