Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak
Çin'de bazı hükümet yetkililerine yerel dijital para (DCEP) dağıtılacak

Çin derecelendirme raporu açıklandı: iki sürpriz kripto listeye girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Salı günü Çin’in, Bilgi ve Endüstri Geliştirme Merkezi (CCID) 13. Kripto para derecelendirmesini açıkladı. Bu sıralamaya Çin derecelendirme raporu, diğerlerinden farklı olarak iki yeni proje ekledi. Projeler temel teknoloji, uygulanabilirlik ve yaratıcılık olmak üzere üç açıdan değerlendirilir. EOS, Ethereum ve TRON, listede sırasıyla 1,2 ve 3. sırada bulunuyor. Bitcoin, listede 11. sırada yer almaktadır. BCH ise listede 26. olarak bir önceki listeye göre daha iyi durumda.

Çin derecelendirme raporu

Cosmos ve Zilliqa, listeye sırasıyla 10. ve 24. sıradan giriş yaptı. Farklı blokaj zincirleri arasında arabulucu olarak çalışan Cosmos, 2017 yılında başlatıldı. İlk Para Arzı’nda (ICO) 17 milyon dolardan fazla para topladı. Cosmos teknolojisiyle, kullanıcılar farklı Blockchain arasında tokenleri değiştirebilirler. Bir kümülatif Cosmos endeksi listede 105.6 puanı gösteriyor.

Zilliqa kendisini yeni nesil, yüksek verimli bir Blockchain platformu olarak tanımlıyor. Zilliqa, ölçeklenebilirlik sorununu çözdüğünü iddia etti. Özel fonda 20 milyon dolar, ICO’da 22 milyon dolar topladı. Şu an itibariyle Zilliqa’nın pazardaki toplam değeri 96 milyon doların üzerinde.

CCID tarafından bu tür ilk sıralama Mayıs 2017’de yayınlandı. Proje, Çin Yazılım Değerlendirme Merkezi işbirliğiyle başladı. Araştırma enstitüsü, dünyanın dört bir yanındaki iş teşebbüsüne, devlete ve araştırma enstitüsüne yardımcı olmak için kripto projelerinin ve Blockchain’in bağımsız analizini sağlamayı amaçladı. İlk liste yalnızca 28 kripto para ve temel Blockchain içeriyordu. İlk listenin açıklanmasından bu yana CCID değerlendirme sürecini değiştirmedi. Halen Teknoloji, Uygulanabilirlik ve Yaratıcılık ile ilgili projeleri derecelendirmektedir.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin