Çin’den tarihi Ethereum (ETH) kararı!
Çin’den tarihi Ethereum (ETH) kararı!

Kripto paraları ülkeden silmek isteyen Çin, Blockchain’e sarılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin Hükümeti, ülkede Kripto ile ilgili her türlü faaliyetin yasaklanmasına yönelik aldığı nihai karar kripto sektörüne karşılık net tavrını ortaya koyuyor. Öyle ki Çin’in son kripto düzenlemeleri öylesine sıkılaştı ki ister haber siteleri, borsalar, etkinlikler, isterse de sosyal medya hesapları olsun, kripto para ile ilgili olduğu sürece, Çin’de faaliyet göstermeniz mümkün değil. Hükümet bu tür faaliyetlerin ya yeniden düzenlenmesi ya da kapatılması talimatını veriyor.

Çin’deki son Kripto düzenlemeleri

Çin’in son düzenlemesi, kripto para piyasasına ilişkin tüm sanal iletişim ve yatırım kanallarının yasaklanması oldu.

Ancak Çin hükümetinin, kripto paraya karşı bu kadar sert bir tavır takınmasına ve yasaklamalarına rağmen, halen Blockchain teknolojisine dair yeniliklerin ve projelerin geliştirilmesinde aktif olarak rol oynadığı biliniyor. Ayrıca, bu gelişmeyi son üç ayda Çin hükümetinin Blockchain teknolojisi odaklı fonlara 3 milyar dolardan fazla yatırım yapması da destekliyor.

Çin Hükümetinin, 2018’in ikinci çeyreğinden bu yana yaptığı 3 milyar dolarlık yatırımın teknolojiyi iki katına çıkaracağı tahmin ediliyor.

Ülkenin başkanı Xi Jinping ve Çin’in en büyük devlet televizyonu olan CCTV’nin birçok kez Blockchain teknolojisinin çığır açan teknoloji olduğunu söyleyerek, bu teknolojiye övgüler yağdırdığı da görüldü. Jinping, yaptığı açıklamada, Blockchain teknolojisinin önümüzdeki yıllarda Çin’in teknoloji odağının önemli bir parçası olacağını vurguladı.

Çin kripto para geliştirecek mi?

Çin’in son düzenlemeleri ışığında, ülkede Blockchain teknolojisinin tam anlamıyla benimsenmesinin yakın zamanda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda söylentilere neden oldu. Bu konuyu açıklığa kavuşturmak için ise Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı Endüstriyel Ekonomi Enstitüsü başkanı Yu Jianing şunları söyledi:

Blockchain teknolojisinin Çin ekonomisinin büyük bir bölümünde benimsenmesinin önümüzdeki üç yıl içinde hız kazanması bekleniyor. Blockchain teknolojisinin, telif hakkı koruması, ürün izlenebilirliği, fatura doğrulama, enerji, sağlık ve Çin’deki hassas üretim gibi sektörlerde önümüzdeki üç yıl boyunca yaygın olarak kullanımı öngörülüyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin