Çin Merkez Bankası, Dijital Yuan'ı  ilk kez büyük bir ekonomi için piyasaya sürüyor
Çin Merkez Bankası, Dijital Yuan'ı  ilk kez büyük bir ekonomi için piyasaya sürüyor

Çin bugüne kadarki en büyük dijital yuan testini Chengdu’da başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin Halk Bankası (PBoC), Çin’in Chengdu kentinde dijital para biriminin piyasaya sürülmesine başlanacağını duyurdu. Bu, PBoC’nin Pekin, Shenzen ve Suzhou’daki ilk dijital Yuan denemesini tamamladığı bir dönemin sonunda geliyor. Bu ilk denemeler yaklaşık 110 milyon Dijital Yuan tahsis edilmesine yol açarken, Sichuan Eyaletinin başkenti Chengdu’daki bu son denemenin en büyüğü olması bekleniyor.

Dijital yuan çalışmaları hız kesmeden sürüyor

Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin (CBDC) oluşturulması ve benimsenmesi konusundaki yaklaşımlarını son zamanlarda yoğunlaştırdı. Bu, düzenleme çağrılarının ortasında, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatındaki son ani yükseliş ve düşüşlerin bir sonucu olarak geliyor. Sonuç olarak Çin hükümeti ve PBoC çabalarını genişletti ve dijital para birimini, Çin sanal parasını dünyanın önde gelen CBDC’si haline getirdi.

Bu dijital varlığın yaklaşık 40 milyonunun bugün, 3 Mart – 19 Mart tarihleri ​​arasında, Çin’in en büyük çevrim içi perakendecisi JD.com da dahil olmak üzere Chengdu’daki 11.000’den fazla işletmede piyasaya sürüleceği bildirildi.

Geçen yılın sonlarında, Çin dijital Yuan’ı içeren işlemler 4 milyonu aştı ve dijital para birimi Çin pazarlarında büyük bir kabul gördü.

Endişeler haklı mı?

Dijital Yuan’ın WeChat Pay ve AliPay gibi Çin’deki diğer dijital ödeme platformlarını gölgede bırakmasıyla ilgili endişelerin ardından, PBoC, dijital banknotların aynı boyutta olmadıkları için bu diğer ödeme platformlarını tehdit etmeyeceğini söyledi. WeChat Pay ve AliPay ise bu dijital çıkışların bu cüzdanlara konulabilecek para birimleri olduğunu söylediler.

Bu gelişmeyle birlikte Çinliler, daha önce CBDC’ye doğru bir hareket olduğunu belirten Avrupa Merkez Bankası ve Avustralya Merkez Bankası gibi diğer merkez bankalarının kesinlikle önünde ilerliyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin