Bitcoin (BTC) fiyatı 8.500 dolar seviyesine kadar yükseldi
Bitcoin (BTC) fiyatı 8.500 dolar seviyesine kadar yükseldi

Çin borsası Bitcoin’den daha fazla düşüyor: İşte Bitcoin’in düşmesinin sebepleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı, geçen yılın aynı çeyreğine göre, saat 16.00’da 5.781 dolar seviyesine gerileyerek yılın en düşük rakamını gördü. Bitcoin, geçtiğimiz Aralık ayında ulaştığı tüm zamanların en yüksek fiyatından bu yana yüzde 70 oranından fazla düşüş yaşadı. Ama verilere göre, Çin borsası Bitcoin’den daha fazla düşüyor.

Son üç gün içinde Bitcoin yaklaşık 1.000 dolar düşüş gösterdi

Orijinal kripto para birimi olarak Bitcoin, piyasaya sürüldüğünden bu yana 9 yıl içinde milyonlarca kez yükselen, 20 bin doları bulan lider bir para birimi haline geldi. Huobi’nin verilerine göre, Bitcoin 2018’in başından bu yana 5.781 dolar ile en düşük seviyesine ulaştı.

17 milyon Bitcoin’in karşılığı olan 230 milyar dolar, son 6 ay içerisinde Bitcoin’in piyasa değerinden inanılmaz bir  şekilde silindi. Piyasa, 2014’e benzer bir şekilde bir anda boğa piyasasından ayı piyasasına geçiş yaptı. Son günlerde düşüş hızlandı ve sadece son üç gün içinde Bitcoin yaklaşık 1.000 dolar düşüş gösterdi.

Çin borsası Bitcoin’den daha fazla değer kaybediyor

Kripto para piyasasının geri kalanı da kırmızı alanda işlem görüyor. En iyi örneklerden biri olan Ethereum (ETH) en yüksek seviyesi olan 1.422 dolardan yüzde 69 oranında aşığı da yer alıyor. Ethereum yazım sırasında 465 dolardan işlem görüyor. EOS da düşüş piyasasından etkilenen kripto paralardan biri, sadece 3 ay içerisinde %70 oranında düşüşle 7 dolara kadar geriledi. Kripto para piyasasındaki bu olumsuz eğilimle ilgili olarak bazı Çinli yatırımcılar panik yapmıyor ve şunu söylüyor:

Panik yapmayın! 230 milyar dolar, Çin borsasından bir gün içinde siliniyor.

Çin borsası 406 milyar doları kaybetti

Son dönemlerdeki kripto para piyasasının düşüşü, Çin borsasında son iki yılın en düşük seviyesinin görüldüğü Salı günü, 406 milyar doların piyasadan silinmesiyle önemsiz görünüyor. Bir Çinli yatırımcı konuya yönelik şu yorumu yapıyor:

Çin stoklarına kıyasla çoğu hisse 6 ayda yüzde 50, 3 yılda yüzde 90 düşüyor. 10 yılda milyonlarca kat artan Bitcoin, riskler olsa da çok rahatlatıcı.

Bitcoin fiyatının düşmesinin sebepleri

1- Japon düzenleyiciler, kripto para borsaları üzerindeki düzenlemeleri güçlendirmek için 6 büyük borsaya iş geliştirme emirleri yolladı.

2- Güney Koreli kripto para birimi borsası Bithumb, yaklaşık 31 milyon dolar değerinde kripto paranın çalınmasıyla sonuçlanan bir hacker saldırısına maruz kaldı.

3- Ethereum akıllı sözleşmesinde güvenlik ihlali ortaya çıktı. Bu da saldırganların etkilenen sözleşme adresindeki kripto varlıklarını istedikleri zaman çalmalarına izin verdi.

4- 27 EOS cüzdanı dolandırıcılık şüphesi ile donduruldu. Bu olay sonucunda EOS’un merkezsiz olmadığı ve değişmezliği ihlal ettiği iddiaları ortaya atıldı.

Bu faktörlere daha yakından bakıldığında, hem güvenlik sorunlarının hem de hükumetlerin düzenlemelerinin uzun vadede lider kripto para biriminin düşüşte olmasının nedeni olduğu görülüyor.

Altcoinss

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin