çin blockchain
Çin blockchain tabanlı akıllı şehir tanıtım sistemini faaliyete geçirdi

Çin Blockchain pilot bölgesini resmen duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin devletine bağlı basın ajansı Xinhua’nın bildirdiğine göre Çin’in Hainan Eyaleti ülkenin ilk resmi olarak lisanslı Blockchain pilot bölgesi oluyor.

Hainan Resort Yazılım Topluluğu (RSC), özel bir teknoloji alanı ve yazılım parkı olan üssü ile pilot bölge arasında bir Blockchain araştırma enstitüsü ve yenilik merkezi olan çeşitli ortaklıklar bulunuyor.

Blockchain pilot bölgesi ile daha ileri teknoloji kullanımı hedefleniyor

Xinhua’ya göre, Hainan eyaleti endüstri ve bilgi teknolojileri departmanı başkanı Wang Jing, uluslararası yetenekleri Çin’e getirmeyi planlıyor:

Pilot bölge, dünya genelinde Blockchain yeteneğini çekmeyi ve sınır ötesi ticaret, kapsamlı finans ve kredi notu gibi alanlarda Blockchain uygulamasını hayata geçirmeyi taahhüt ediyor.

Araştırma enstitüsü, RSC, Oxford Üniversitesi Blockchain Araştırma Merkezi ve U.K. Pekin’deki Remin Üniversitesi arasında ortak girişim olarak geliyor. Ve bu arada RSC ile özellikle kurumlara yönelik yenilik merkezi konusunda işbirliği yapılacak.

Wang ayrıca pilot bölgenin “dünyadaki en iyi araştırma kurumları ve Blockchain endüstrisindeki anahtar oyuncularla işbirliğini derinleştireceğini” belirtti.

Çin Kripto para savaş açmasına rağmen Blockchain’i benimsiyor

Çin, Kripto para borsalarına ve bu yıl devam eden kripto ile ilişkili şirketlere yaptığı baskıya rağmen, Çin hem kamu sektöründe hem de özel sektörde Blockchain’i desteklemeye kararlı gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz ayın sonunda, Çinli e-ticaret devi JD.com, akıllı şehirleri teşvik etmek amacıyla Blockchain ve yapay zekâ (AI) kombinasyonunu kullanarak kendi enstitüsünü açtığını duyurdu. Yine Eylül ayında, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası (ICBC) Başkanı, bankanın Blockchain teknolojisini geliştirmeye odaklanacağını söyledi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin