Büyük Çin bankası, Blockchain kullanarak 300.000 dolarlık kredi verdi
Büyük Çin bankası, Blockchain kullanarak 300.000 dolarlık kredi verdi

Büyük Çin bankası Blockchain kullanarak 300.000 dolarlık kredi verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük bankalardan biri olan ve Çin’in varlık büyüklüğü açısından üçüncü sırasında yer alan Çin Ziraat Bankası (ABC), Çin’in Guizhou eyaletinde 300 bin dolarlık bir kredi verdi. Kredi, ABC tarafından Blockchain yoluyla yayınlanan ilk etkin kredi.

Bankaya göre yeni teknoloji, kredi başvurularının onaylanmasının manuel sürecini geliştirmenin yanı sıra, çift harcamaların zorluğunu ele alan, birkaç kredinin temin edilmesi için teminat olarak aynı mülkü kullanan borçluların sorununu iyileştiren korumalı bir sistemdir.

Banka ayrıca dağıtılmış defter teknolojisinin tüm paydaşları, kullandıkları kredilere ve teminatlara ilişkin verilerle güncellemenin etkili bir yolu olduğunu ekledi.

ABC’den kredi açıklaması

ABC çiftçilerin ve işletmelerin, özellikle Çin’in kırsal bölgelerinde tarım arazisine sahip arazi sahiplerine finansal kurumlara daha geniş erişim sağlamak istediklerini söyledi. Banka, bu teknoloji kullanımının mali hizmetleri, yetersiz hizmet sektörüne doğru genişletmenin en iyi yollarından biri olduğuna inanıyor.

Bankanın, kredi başvurusu için diğer tür varlıkların teminat olarak kabul edilmesi için Blockchain başvuru sürecini genişletmeyi planladığı bildirildi. Bu yılın başında ABC, tarımsal e-ticaret tüccarları için otomatik bir süreçle daha az miktarda kredi sağlamayı amaçlayan teminatsız krediler için merkezi olmayan bir ağ geliştirdiğini duyurdu.

İspanyol dev BBVA da Blockchain’e güveniyor

ABC, borç verme teknolojisinde bu yeni teknolojiyi kullanan tek banka değil. Geçen ay, İspanya’nın en büyük bankası BBVA, Blockchain teknolojisini kullanarak inşaat ve inşaat mühendisliği firması ACS’ye € 100 milyon Avro değerinde uzun vadeli kurumsal kredi verdi.

Borç, Blockchain kullanılarak uzatılan son kredi değildi. Banka yakın zamanda İspanyol danışmanlık ve teknoloji şirketi Indra ile bir kredi anlaşması imzaladığını açıkladı. Haziran ayında BBVA, Blockchain tabanlı finansal çözümlerin geliştirilmesi için İspanyol enerji şirketi Repsol ile bir anlaşma imzaladı.

cryptovest

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin