Business Insider: Bu tarihlerde Bitcoin’e yatırım yapanlar kazandı!
Business Insider: Bu tarihlerde Bitcoin’e yatırım yapanlar kazandı!

Çin, Blockchain endüstrisi için öz disiplin kurallarını açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain teknolojisine ilişkin ilk hükumet öncülüğündeki girişim olan  China’s Trusted Blockchain Initiative (TBI), Blockchain  endüstrisinin sağlıklı ve düzenli gelişimini daha da ileriye götürmek amacıyla 31 Ekim’de Blockchain endüstrisi için bir dizi öz disiplin kuralı açıkladı.

TBI, kripto para ticaretine yönelik yasaklardan birkaç gün sonra başlatıldı

TBI, Eylül 2010’da büyük sektörlerde Blockchain’i keşfetmek amacıyla Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’na bağlı bir araştırma kuruluşu olan Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi (CAICT) tarafından başlatıldı. Bu girişimin başlatılması, kripto para ticaretine yönelik kapsamlı yasaklardan birkaç gün sonra geliyor.

Şimdiye kadar, internet devi Baidu, Alibaba Group ve Tencent, dünyanın en büyük telekom ekipman tedarikçisi olan Huawei Technologies ve Blockchain’in ChainNova ve Qulian Technology’yi içeren 200’den fazla Çinli iş girişimi listeye dahil oldu.

İşte Blockchain endüstrisi için öz disiplin kuralları

Çin’in kripto para ile ilgili faaliyetler üzerinde baskısı olmasına rağmen, ülkede Blockchain alanı hala birçok zorluk ve pazar kargaşasıyla karşı karşıya. TBI’nın öz disiplin önerileri, öz düzenlemeyi güçlendirmeye, endüstri standartlarını belirlemeye ve kamuoyunun yanı sıra hizmet sağlayıcılarını eğitmeye odaklanıyor. Bu öz disiplin kuralları şunlardır:

  • Çin yasa ve yönetmeliklerine uyun ve Çin’deki Blockchain teknolojisinin sağlıklı ve sürdürülebilir gelişimini desteklemek için endüstri öz-denetimini güçlendirin.
  • İşletmeler kilit sorumlulukları yerine getirecek ve tam teşekküllü bir iç yönetim sistemi kurun. Endüstrinin iyi denetlenmesi için ilgili idari bölümlerle işbirliği yapın.
  • Blockchain çekirdek teknolojilerini araştırmaya odaklanın ve aktif yenilikçi araştırmalarda yer alın.
  • Diğer yasa dışı faaliyetler arasında kötü niyetli bilginin yaygınlaştırılması ve yasa dışı faaliyetler için Blockchain teknolojisinin kullanımından kaçının.
  • Kamuoyunda Blockchain bilgisini geliştirmeye yardım edin ve kripto spekülasyonlarından ve yasa dışı finans ticaretinden uzaklaşın.
  • Sosyal denetimi bilinçli olarak kabul edin ve sosyal sorumluluğu yerine getirin.
  • Fikri mülkiyet haklarına saygı gösterin, kullanıcıların gizliliğini koruma ve bilgi hizmetlerine ilişkin düzenleyici taleplere uyun.

Aslında öz disiplin kuralları, Çin’in siber uzay yönetiminin getirdiği en son Blockchain düzenlemesine bir cevap niteliğinde.

News.8btc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin