abd seçimleri
ABD seçimleri Bitcoin ve altcoinlerin fiyatını etkiler mi?

ABD seçimleri Bitcoin ve altcoinlerin fiyatını etkiler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD seçimleri diğer ülkelere göre bazı farklılıklar içerir. 2 yılda bir yapılan seçimlerde Amerikan vatandaşları bir seçim döneminde devlet başkanını seçerken diğer seçim döneminde ise yerel politikacılarını seçerler. Bildiğiniz gibi Kasım 2016 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Donald Trump ABD devlet başkanı seçilmişti. 6 Kasım 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerde ise ABD Temsilciler Meclisi, Senato, Valilikler ve diğer birçok eyalet ve yerel makamda yeni liderlerin seçileceği  seçim sürecine tanık olacağız.

Seçim süreci BTC ve altcoin fiyatlarını nasıl etkiler?

Bu ara dönem seçiminin Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında sıcak bir rekabet olacağı göz önünde bulundurulduğunda, her partinin seçmen tabanının işten ve günlük faaliyetlerinden zaman ayırıp oy kullanması için motive olacağını varsayabiliriz. Amerikan kripto traderlerinin çoğunluğunun oylarını kullanacağını varsayarsak, bu demokratik haklarının 6 Kasım’daki günlük ticaret hacmini nasıl etkileyebileceğine dair küçük bir bakış açısı elde edebiliriz.

Muhtemelen Amerikalı kripto traderleri oy verme sürecinde ticaret faaliyetlerinden feragat edecekler. Bu, birçoğunun Coinbase, Binance, Bitfinex gibi önde gelen borsalarda uzun ve kısa pozisyonlarını kapatacakları anlamına gelir.

Borsalarda az sayıda ticaret pozisyonundan dolayı daha önce ticaret hacmi açısından BitMEX CEO’su tarafından dile getirilen durum ortaya çıkıyor. Yakın tarihli bir yorumda, düşük ticaret hacmi nedeniyle ayı piyasasının 12 ila 18 ay boyunca devam edebileceğini öngörmüştü.

ABD seçimleri sonrası BTC ve Kripto Endüstrisini neler bekliyor?

Bu yıl ki ara seçimlerde birçok görevlinin yer değiştirebileceği  göz önünde bulundurulduğunda, Amerikan seçmenleri kripto para ve Blockchain yanlısı olan ya da bunlara karşı yeni liderler çıkarabilir. Bu nedenle Kongre, Senato ve Valilikler gibi yerel makamlarda bir değişim rüzgârı olacağını varsaymak mümkün gibi gözüküyor. Tüm bu liderler Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto para ve Blockchain teknolojisi ile ilgili düzenleyici kararlarında söz sahibi olabilecek kişilerdir.

ABD seçimlerinin kripto ticaretine etkisi zaten düşük hacimli ilerleyen piyasada kısıtlı ve göz ardı edilebilir derecelerde olması muhtemeldir. Fakat yerel makamlarda ve kongre ile senato gibi yerlerde olası lider değişiklikleri, özellikle kripto sektörünün düzenlemesi konusunda önemli bir etkiye neden olabilir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin