Alipay ve WeChat kripto para ticaret hizmetleri sunmayı bıraktı
Alipay ve WeChat kripto para ticaret hizmetleri sunmayı bıraktı

Çin baskısı devam ediyor: 100’den fazla site yasaklandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimleri üzerindeki Çin baskısı devam ediyor. Çin Ulusal Fintech Risk Düzeltme Ofisi, 124 denizaşırı kripto borsasının erişimlerini izlemeye aldı. Ayrıca Çin hükumeti, kripto para borsası sayfalarına erişiminin engellenmesi için çalışma başlattı.

Çin baskısı sebebiyle, kripto haberleri yapan siteler süresiz yasaklandı

Dün Kripto Para Haber’de böyle bir ihtimalin varlığından bahsettik ve gelişmeleri sizler için yorumladık. Bugün ise Çin’in medya kanallarının kripto haberleri yapmalarını yasaklamak için düzenlemeler yaptığı ortaya çıktı. Bu düzenleme, Çin’de kripto ticaret hizmetleri sunan 120’den fazla deniz aşırı kripto borsalarını ilgilendiriyor ve bloke tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.

İlk adım popüler mesajlaşma ve içerik sağlayıcısı WeChat üzerinden geldi. WeChat platformunda bulunan yerel web sitelerinin ve resmi hesapların, kripto para borsaları ve ICO’lar ile ilgili haber sağladıkları tespit edildiğinde kalıcı olarak kapatıcağını bildirdi. WeChat’in sahibi Tencent yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

Yasaklanan ve kapatılan hesapların hepsi, kripto ticareti ve ICO hakkında haber sağlıyordu. Hatta bazı sitelerin bu yüzden sonsuza dek kapatılması için talimatlar geldi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin