Çiftlikbank’a özenen Turcoin’in açıklaması ilginç!
Çiftlikbank’a özenen Turcoin’in açıklaması ilginç!

Çiftlikbank’a özenen Turcoin’in açıklaması herkesi şaşırtıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

“Benim kripto paramda kaybetmek yok” sloganıyla piyasaya sürülen Turcoin’in arkasındaki şirketin sahibi Sadun Kaya yatırımcılarına ödeme yapamıyor. Kaya internet sitesinde yayınladığı belge ile Bakanlık tarafından hesaplarına el konulduğunu bu nedenle de kimseye ödeme yapamadığını söylüyor. Çiftlikbank’a özenen Turcoin’in açıklaması ise herkesi şaşırtıyor!

Sadun Kaya tüm sorumluluğu bakanlığa bırakıyor

Yarattığı kripto para sistemiyle insanlardan binlerce lira toplayan Hipper A.Ş.’nin sahibi Sadun Kaya mağdurlara ödeme yapamıyor. Dolandırıcılık iddialarından sonra Kaya’ya kimse ulaşamıyor. Kaya’dan haber alınmazken, şirketin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan incelemeden dolayı hesapların ihtiyadi tedbir kararı ile askıya alındığı bu nedenle de kimseye ödeme yapılamadığı belirtiliyor. Kaya ise açıklamada mağdurların zararlarını devletten isteyebileceklerini vurguluyor.

Sadun Kaya internet sitesinde yayınladığı duyuru ile tüm sorumluluğu bakanlığa bırakıyor. Çünkü yayınlanan duyuru da banka hesaplarına bakanlık tarafından ihtiyati tedbir kararı konulduğunu ve bu nedenle kişilere ödeme yapılamadığı belirtiliyor. Ancak mağdur olan vatandaşlar ise banka hesaplarına konulan  ihtiyati tedbir kararı kaldırıldığında paralarını geri alıp alamayacaklarını merak ediyor.

Çiftlikbank’a özenen Turcoin’in açıklaması ilginç!

Yapılan açıklamada Turcoin’de sağlanan tüm  hizmetlerin askıya aldığını ve  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerince başlatılan soruşturma kapsamında banka hesaplarına yetkili makamlarca ihtiyati tedbir konulduğunu belirtiliyor. Açıklamanın devamında ise bakanlık müfettişlerinin raporunun sonucu kamuoyu ile paylaşıldığında bu konuda daha geniş bilgi verileceği söyleniyor. Ayrıca bakanlık soruşturması sonuçlanıp müşterilerinin hesaplarına dair mutabakat sürecine geçilene kadar ilgili şirketin hesaplarına uygulanan blokenin ise sürdürüleceği de ekleniyor.

Bu Turcoin vakası nedeniyle mağdur  olan yüz binlerce insan olduğu belirtiliyor. Bir Turcoin yatırımcısı olan Burhan Kaya 90-100 bin TL’ye kadar para yatıran müşterilerin olduğunu ve bu kişilerin paralarını alamadığını söylüyor. Konuya yönelik yapılan duyuru metninin tamamına şu linkten erişebilirsiniz.

Sözcü

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin