featured
Bill Barhydt, deneyimlerini kripto para sektöründe kullanıyor

CIA kriptocusu Bill Barhydt: “Bitcoin tüm gölge bankacılık sistemi için mükemmel bir araç.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) eski kriptocusu olan Bill Barhydt ve kripto para birimi yatırım platformu Abra’nın kurucusu, kripto para biriminin kripto bankasına güç sağlamak için mevcut düzenleyici ortamın dışında nasıl işleyebileceğini anlatıyor.

Bill Barhydt, deneyimlerini kripto para sektöründe kullanıyor

Morgan Creek Digital’in kurucusu Anthony Pompliano’yla yeni bir “Off Off Chain” röportajında Barhydt, çeşitli sektörlerdeki kolektif deneyimin  -istihbarattan internete, finansa- kendisinin ve ekibinin günlük insanlar için radikal farklı bankacılık modeli oluşturmasın ayardımcı olduğunu belirtiyor.

CIA’ye ek olarak Barhydt, Goldman Sachs‘taki sabit gelirli araştırmalarda nicel bir analist ve Netscape’de e-ticaret ve bankacılık projelerine odaklanan eski teknik direktör olarak çalıştı. Barhydt, Dodd-Frank üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı para hizmetiyle ilgili iş kurallarında ustalaştığını söylüyor. Burada bir grup teknoloji liderine havale kuralları ile ilgili politika dilini anlatmak ve incelemek için katıldı.

Bankacılıkta Blockchain kullanımı

Bankacılık sektörü, kripto paralardan nasıl faydalanmalı?

Kapsamlı bilgi tabanı, modern bankacılığın yeniden icat edilmesi için kripto para birimlerinden yararlanmanın en iyi yolunu stratejiye kavuşturmaya ve anlamaya yöneltiyor. Yeni bir modelin anahtarı Barhydt’a göre, programlanabilir para olarak küresel bir kullanıcı tabanına sahip dünya çapında bir para birimi olan Bitcoin’in yeteneklerini ve gücünü tanımaktan geçiyor. Barhydt konuya yönelik şunları söylüyor:

Abra cüzdanınıza fiat soktuğunuzda, deneyim Venmo’ya benziyor, bir Venmo yatağı gibi, ama gerçekten yaptığınız şey, sizin için otomatik olarak Bitcoin’i satın alan bir borsada para yatırıyorsunuz ve sonra, Ripple durumunda, Bitcoin’i Ripple’a karşı etkili bir şekilde kısalttığınız çoklu-imza sözleşmesine girer. Ve Abra, Ripple’a karşı kontrattaki uzun pozisyonu alır. Tüm bunlar bilmeniz gerekmeden arka planda oluyor.

Düzenleyiciler bu modele nasıl tepki verebilir?

Barhydt, tüketicilere 1s ve 0’ların bir sabit disk üzerinde kendi başlarına durmasını sağlarsanız, bunun düzenlenmiş bir şey olmadığını söylüyor. Barhydt konuya yönelik şunları söylüyor:

Çin’de bile, kendi özel anahtarlarınızı sabit diskte veya akıllı telefonda tutmak yasa dışı değil.

Barhydt’a göre, Bitcoin’in daha iyi anlaşılması ve programlanabilir para olarak gücü, mevcut bankacılık sistemine yeni bir rakiple sonuçlanacak.

Bütün bir gölge bankacılık sistemini görüyorum. Ve olumsuz ‘bu kötü’ anlamda ‘gölge’ demek değil. Sonunda The Man ile rekabet etme anlamında ‘gölge’ diyorum.

Dailyhodl

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin