Chrome kullanıcıları dikkat: Kripto paralarınız tehlikede olabilir!
Chrome kullanıcıları dikkat: Kripto paralarınız tehlikede olabilir!

Chrome kullanıcıları dikkat: Kripto paralarınız tehlikede olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Chrome uzantısı üzerinden sıra dışı bir kripto para dolandırıcılığı yapıldığı ortaya çıktı. Google’da Ledger Live isimli bir Chrome eklentisi reklamı görürseniz asla tıklamayın, indirmeyin, kurmayın.

Twitter’da “xrplorer forensics” hesabından yapılan paylaşıma göre şu ana dek 1,4 milyon XRP çalındı. Ve birçoğu hâlâ tehlikede.

Süreç nasıl ilerledi?

Dün “xrplorer forensics”, takipçilerine geçen ay 200 bin XRP’den fazla çalındığını söyleyen bir uyarı tweet’i gönderdi. Söz konusu dolandırıcılık sahte “Ledger Live” Chrome uzantısıyla yapılıyor.

Sadece XRP ile ilgili verilere sahip olduğunu belirten xrplorer forensics, tüm kripto para birimlerinin risk altında olduğu konusunda uyardı:

Diğer para birimleri için elimizde rakam yok. Donanım cüzdanınız için araçları doğrudan satıcıdan başka yerlerden indirmeyin.

Chrome eklentisiyle çalınan miktar 1,4 milyon XRP!

Hesap birkaç saat sonra ikinci bir güncelleme yayınladı. İlk rakamların gerçek sayıların yakınında bile olmadığı ortaya çıktı. İddiaya göre gerçekte çalınan miktar 1,4 milyon XRP idi:

Ekip, çalınan XRP’lerin çoğunun hâlâ bir hesapta dokunulmadan durduğunu, bazı fonların ise yakın zamanda HitBTC’de satıldığını ortaya çıkardı.. Kripto para borsası bilgilendirildi ancak şu ana kadar sorun hakkında resmi açıklama yapmadılar.

Bu son uyarı yalnızca XRP sahipleri veya Ledger kullanıcıları için geçerli değil: Kaynağından %100 emin olmadığınız sürece hiçbir zaman bir eklenti indirmeyin e-posta linklerine tıklamayın. Kripto para alanında, paranızı çalmak isteyen birçok hacker ve dolandırıcı var. İşleri onlar için daha kolay hale getirmeyin.

Ripple dolandırıcıları piyasada kol gezmeyi sürdürüyor. Son olarak binlerce abonesi olan bir YouTube kanalının Ripple CEO’su Brad Garlinghouse adıyla paylaşımlar yaptığı ortaya çıkmıştı.

bitcoinist

ABD’nin 2 trilyon dolarlık teşvik paketi piyasaları nasıl etkiledi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin