ABD'nin 2 trilyon dolarlık teşvik paketi piyasaları nasıl etkiledi?
ABD'nin 2 trilyon dolarlık teşvik paketi piyasaları nasıl etkiledi?

ABD’nin 2 trilyon dolarlık teşvik paketi piyasaları nasıl etkiledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD piyasaları, koronavirüs pandemisi sebebiyle zarar gören şirketleri ve işçileri desteklemeye yardımcı olacak 2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketinin açıklanmasına rağmen beklenen yükselişi göstermedi.

ABD finans piyasaları başlangıçta 2 trilyon dolarlık teşvik paketi açıklandığında olumlu bir ralliye tanık oldu. Ancak bugün piyasalar düşüşe geçti. Bitcoin de olumlu bir ivme kazanamadı. Piyasalar, koronavirüs pandemisinin etkisini taşımayı sürdürüyor.

Teşvik paketi için ayrılan bütçe ne şekilde kullanılacak?

Demokratlar, tasarının zengin şirketleri kurtardığını ve işçi sınıfı Amerikalılar için yetersiz olduğunu belirterek, tasarıya daha önce iki kez oy vermişti. Dow Jones ve S&P 500 başlangıçta teşvik paketi haberlerinden ötürü artış gösterdi ancak daha sonra düşüşe geçti. 250 milyar dolar, bireylere ve ailelere doğrudan ödemeler için ayrılırken; 350 milyar dolar büyük teşvik paketindeki küçük işletme kredileri için kullanılacak.

Bu haberin yazıldığı esnada önde gelen kripto para birimi Bitcoin, 20 günlük hareketli ortalama seviyesinin kırılma noktası olan 6 bin 500 doların hemen üzerinde işlem görüyor. Bu seviyenin altındaki bir kırılma, Bitcoin için büyük bir aşağı yönlü harekete neden olabilir.

coinnounce

ABD’den peş peşe gelen açıklamalar Bitcoin için yükseliş dönemini başlatabilir mi?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin