Chow Tai Fook mücevher grubu Blockchain kullanarak elmasları izleyecek
Chow Tai Fook mücevher grubu Blockchain kullanarak elmasları izleyecek

Chow Tai Fook mücevher grubu Blockchain kullanarak elmasları izleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong’da başarılı bir mücevher yatırım grubu olan Chow Tai Fook, Blockchain teknolojisine bir geçiş yaptı. Güney Çin’deki elmasları izlemek için ileri teknolojiyi kullanan bir şirket türünün ilk örneği. Hareket, bir grup elmasın IBM tarafından çalıştırılan Blockchain defterine yerleştirilmesiyle gerçekleşti.

Elmas takibini Blockchain teknolojisine taşımak, şirketin kendi elmaslarını doğrulamasını kolaylaştıracak. Elmaslar, böylece T-Mark Uygulamasını kullanan seçilmiş markalar ve mağazalar için de resmiyet kazanan sertifikalı ürünler olacak.

T-Mark, 2017 ortalarında başladı ve mücevherlerin seri numaralarını belirli mağazalara dağıtmak için kullanıldı. Grubun seçkin olarak dağıtılan pırlantalarının kimliğini doğrulamak için yazılım kullanabilir. Şu an itibariyle, mağazada satılan en az 3,000 tane elmas var. Özel olarak seçilmiş on mağaza için 10.000 adet pırlantayı dağıtmaya yönelik planlar bulunuyor. Grup yönetim direktörü Kent Wong, elmasları müşterilere getirmenin önemi hakkında şunları söyledi:

Bu inisiyatif, tüketicilerin varlıklarını elverişli ve verimli bir şekilde yönetmelerini kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda tüketicilerin kendi elmasları hakkındaki bilgilerini zenginleştiren uzun vadeli ve paha biçilemez bir yatırım.

Chow Tai Fook dünyadaki en yeni Blockchain uygulamalarını takip ediyor

Chow Tai Fook elmas grubunun, ürünleri takip etmek için Blockchain teknolojisini kullanan dünyanın en iyi kuyumcularının uygulamalarını takip ettiği biliniyor. Dünyanın en büyük elmas dağıtıcısı olan DeBeers, yakın zamanda, Tracr adlı yazılımı kullanarak en yüksek fiyatlı pırlantalardan 100 tanesiyle Blockchain teknolojisini kullanarak izleme yapmaya başlayacağını duyurdu.

De Beers, yazılımı, marka bilinirliğini artırmaya yardımcı olmak için güvenlik konusunda müşteri güvenini artırma umuduyla kullanan ilk firma oldu. Altın, IBM tarafından kontrol edilen Blockchain teknolojisiyle izlenen bir başka kaynaktır. TrustChain, IBM’in altınlar için yaptığı izleme gibi elmasları da aynı şekilde doğrulamak için tasarlanmıştır.

 

bitcoinexchanceguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin