Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin
Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin’i öğrenmek istiyor.

Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin’i öğrenmek istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin’i ve diğer dijital para birimlerini öğrenmek istiyor. Öğrenciler bu nedenle Üniversite yönetiminden destek bekliyor.

Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin’i araştırıyor

Amerika’nın en büyük vadeli işlem borsası CME, CBOE (Chicago Board Options Exchange) ve birçok yatırım fonuna ev sahipliği yapan Chicago, küresel bir finansal ticaret merkezidir. Bu nedenle, bölgedeki öğrencilerin geleceğin ekonomisine yön verecek olan Bitcoin ve benzeri para birimlerini öğrenmesi şarttır.

Bu nedenle Chicago Üniversitesi finans, iş ve bilgisayar bilimleri öğrencileri, Bitcoin ve ona güç veren teknoloji hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı talep ediyor. Aynı zamanda üniversite profesörleri de öğrencilerin bu taleplerini destekliyor. Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin’e yönelik talepleri konusunda Üniversite yönetiminden de destek bekliyor.

Chicago Üniversitesi’nin öğrencilerine Bitcoin ile ilgili verdiği eğitimler sömestr döneminden sonra bitmiş olsa da, kripto para birimini öğrenmek bugün finans çalışmalarının ayrılmaz bir parçasıdır. DePaul Üniversitesi yardımcı profesörü Lamont Black, öğrencilerinin dijital para birimleri ile yakından ilgilendiklerini ve şimdiden sınıflarda bu konuda müzakereler yapıldığını belirtti.

 Chicago MBA programında Bitcoin Anlatılacak

Chicago Üniversitesi’nde finans departmanı başkanı olan Pro. Gib Bassett, Chicago Üniversitesi öğrencileri, Bitcoin ile ilgili taleplerine bağlı olarak on yıldır ilk defa “Chicago Değişim MBA” programında Bitcoin hakkında bilgi verecek. Pro. Gib Bassett konuya yönelik şunları söyledi:

Öğrenciler ısrarla Bitcoin hakkında bilgi almak istiyorlar. Ekonomistler Bitcoin’in bir lale balonu olduğunu söylemelerine rağmen… Bu durum 1600’lü yıllarda Hollanda’daki lale soğanı piyasasında yaşanan olaya benziyor. Bu çılgınca ama öğrencilerin kripto paralara üç yıl önce yatırım yapan arkadaşlarının şu an milyonları var. Açıkçası bu durumu açıklamak zor.

“Bitcoin ve diğer dijital paraların değeri sürekli yükseliyor.”

Northwestern Üniversitesi’nin Kellogg Yönetim Okulu’nda doçent olan Sarit Markovich, Bitcoin ile ilgili şunları söyledi:

Bitcoin ve diğer dijital paraların değeri sürekli yükseliyor. Böyle bir ortamda dijital paralar konusunda geride kalmamak gerekiyor. Beş yıl önce ders verdiğim sınıflarda Bitcoin konusunu tartışmaya başladım. Ancak o zamanlar kripto paralar konusunda konuşmak zordu. Çünkü öğrenciler tipik geleneksel bankacılık ile ilgileniyorlardı. Bu tarz konuları duymak istemiyor ve bankaların birleşme ve devralınmaları konuları hakkında bilgi almak istiyorlardı. Ancak 2017 yılında bu durum büyük ölçüde değişti. Öğrencilerin %50’sinden fazlası kripto para birimini öğrenmeye istekli. Şimdi MBA öğrencileri kripto paralar konusuna odaklanmış ve bu konuda yeni bir sınıf oluşturmak için onay aldılar.

“Öğrenciler, finansal teknolojinin gelişen dünyasına girmeyi bir fırsat olarak görüyor.”

Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi’nde elektrik ve bilgisayar mühendisliği profesörü olan Andrew Miller, kripto para birimleri konusunu ele alan yeni bir sınıf açmaya hazırlanıyor ve bu konuda ilginin çok yüksek olduğunu söylüyor. Ayrıca öğrencilerin, finansal teknolojinin gelişen dünyasına girmeyi bir fırsat olarak gördüklerinden, kayıtların çok hızlı ilerlediğini de belitti.

news.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin