Charlie Lee yüzde 51 yorumu
Charlie Lee: “Merkezsiz kripto yüzde 51 saldırısına duyarlı olmalı”

Charlie Lee: “Merkezsiz kripto yüzde 51 saldırısına duyarlı olmalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC) kurucusu Charlie Lee, 7 Ocak’ta attığı bir twitte merkezsiz bir kripto paranın tanımı gereği, yüzde 51 saldırılara karşı savunmasız olduğunu söyledi.

Charlie Lee, gündemdeki yüzde 51 saldırıları ile ilgili bir twit attı

Pek çok kişinin yüzde 51 saldırısı olarak bahsettiği Ethereum Classic (ETC) ağındaki olağandışı madencilik faaliyetleri ile ilgili son haberler sonrasında, Lee şunları dile getirerek, gözlemini paylaştı:

Tanımı gereği, merkezi olmayan bir kripto para biriminin, hashrate, stake ve/veya izinsiz olarak edinilebilir diğer kaynaklar tarafından yüzde 51 saldırıya duyarlı olması normaldir. Bir kripto yüzde 51 saldırıya uğramazsa, o ruhsatlanmış ve merkezileştirilmiş demektir.

Lee’nin ifadesi, Twitter kullanıcısı CryptoTesla’nın “eğer yüzde 51 saldırısına uğramazsa, merkezsiz değildir” şeklindeki bir başka twit’e yanıt olarak geldi. Twit, Coinbase’in yaptığı “zincir yeniden yapılanmalarını” tespit ettiği ve 7 Ocak’ta ETC’nin Blockchain’de çifte harcama yaptığını ortaya koyduğu açıklamaya cevaben geldi.

Coinbase son olarak çifte harcama rakamlarını da güncelledi

Coinbase, 8 Ocakta 219.500 ETC (yaklaşık 1.1 milyon dolar) tutarında çift harcama içeren 12 ek düzenleme olduğunu bildirerek sayıları güncelledi.

Coinbase, 5 Ocak’ta ETC’nin mevduatını askıya alma ve çekim işlemlerini askıya aldıklarını açıklamıştı.

7 Ocak’ta ETC geliştiricileri, hashpower konsolidasyonunun aslında “bencil madencilik” olduğunu ve çifte harcama yapılmadığını belirterek yüzde 51’lik bir saldırı olduğunu bildirdi.

Daha sonra ETC ekibi, artan hash rate’nin, uygulamaya özel entegre devre (ASIC) üreticisi Linzhi tarafından test edilen 1.400/Mh Ethash makinelerinin testine atfedilebileceğini işaret eden bir twit attı. Ancak, Linzhi Shenzhen’in operasyon müdürü, bu iddiaları o zamandan beri silinmiş olan bir twitte reddetti.

ETC ekibi ise olaya “yüzde 51 saldırı” terimini kullanmaktan kaçındı. Şimdiye kadar konuyla ilgili en son twitlerinden biri, tüm çekme ve yatırma işlemlerinde onay süresini önemli ölçüde artırmak için tüm kripto borsaları ve maden havuzlarına olan taleplerini tekrarladılar.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin