Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler
Litecoin ve Zcash fiyat analizi: LTC ve ZEC için izlenecek seviyeler

Charlie Lee: “Gelecek ay gerçekleşecek halving Litecoin madenciliğinde şoka neden olacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin (LTC) geliştiricisi Charlie Lee, madencilerin bu yaz gerçekleşecek olan coin halving sonrası faaliyetlerini bitirebileceklerini tahmin ediyor.

Avustralya’nın kripto haber sitesi Mickey’le 10 Temmuz’da röportaj yapan Lee, planlanan halving olayının ağdaki mevcut blok ödüllerin yüzde 50 oranında azaltılmasıyla Litecoin’in madencilik ekosistemi üzerindeki olası etkilerinden bahsetti:“Madencilik ödülleri yarı yarıya azaldığında bu, bazı madenciler kârlı olmayacak ve makinelerini durduracaklar. Büyük bir yüzde bunu yaparsa, bloklar bir süre yavaşlar. Litecoin için bir sonraki değişiklikten üç buçuk gün önce başlayarak yani muhtemelen yedi gün kadar daha yavaş bloklar görülebilir. Ardından zorluk yeniden ayarlanacak ve her şey yoluna girecek.

Charlie Lee’ye göre piyasa şu an halving’i fiyatlıyor

Madencilik ödüllerinin azaltılmasının kripto para biriminin arzını düşürdüğü göz önüne alındığında, halving’in genel olarak token fiyatında bir artışa neden olabileceği beklentisi bulunuyor. Ancak Lee arz, talep ve piyasa duyarlılığının birbiriyle nasıl ilişkili olduğuna dair daha ayrıntılı bir bakış açısı ortaya koydu:

Fiyat açısından bakıldığında halving fiyatlanmış olmalı çünkü herkes başlangıçtan beri bunu biliyor. Ama asıl mesele insanların, fiyatların yükselmesini beklemesi. Bu yüzden birçok insan satın alıyor çünkü fiyatın yükselmesini bekliyor ve bu kendi kendine yeten bir kehanet. Bu yüzden, satın aldıkları için fiyat gerçekten artıyor.

Bir önceki halving’de LTC yüzde 75 arttı

Mickey’nin belirttiği gibi, Litecoin’in Ağustos 2015’te gerçekleşen bir önceki halving olayında token fiyatı, o yılın Temmuz ayının başlarında zirveye ulaştı, blok ödülleri düşürüldüğü zaman değerinin neredeyse yüzde 50’sini kaybetti. Ve halving’in bilançosu son tahlilde yüzde 75 değer artışı ile sonuçlandı.

Coin360 verilerine göre, Litecoin, 3 aylık grafikte neredeyse yüzde 36 artış kaydettiğini ancak Aralık 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 67 oranında düşüşte olduğu görülüyor.

LTC 3-month price chart

Bitcoin halving için de umutlar yeşermeye başladı

Öte yandan, kripto varlık yönetimi şirketi Morgan Creek Digital Assets’in kurucu ortağı olan Anthony Pompliano, kısa süre önce, üst düzey kripto para, Bitcoin (BTC) için sürekli fiyat takdirinin en büyük itici güçlerinden birinin, klasik arz-talep ekonomisine dayanan halving olabileceği tahmininde bulundu. Pomp’ın Bitcoin için 2021 sonunda 100.000 dolara çıkabileceği tahmini önemli ölçüde halvinge dayanıyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin