ether ve litecoin
Charlie Lee'den Bitcoin, Ether ve Litecoin ile ilgili çarpıcı açıklamalar

Charlie Lee: “Bitcoin’in temelleri değiştirilemez ve fiyat yeniden toparlanacak.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, dün verdiği bir demeçte, Bithumb‘un hacklenmesiyle ilgili olarak, bu olayın Bitcoin’in temellerini değiştirmediğini söyledi.

Charlie Lee: “Bithumb‘un hacklenmesi Bitcoin’i etkileyemez.”

Lee’ye göre fiyat düşüşü, piyasanın hack hakkındaki haberlerine tipik bir tepkisi ve bu insanlar korktuklarından dolayı her zaman yaşanıyor. Lee, bir kripto para borsasının hacklenmesi bir banka soygununun altın fiyatını etkilememesi gerektiği gibi Bitcoin’in temel ilkelerini etkileyemeyeceğini belirtiyor. Charlie Lee açıklamalarına şunları ekliyor:

Eğer borsa paraları yeterince koruyamaz ve saldırıya uğrarsa bu koruduğu kripto paranın temellerini gerçekten değiştirmez.

Kısa bir süre önce yapılan son hack saldırısı göz önüne alındığında Lee, şu anda kripto para borsalarının müşterilerin fonlarını daha iyi şekilde koruma yollarını araştırdıklarını ve bunu öğreneceklerini belirtiyor. Lee bunların yanı sıra, kişisel mali durum konusunda Bitcoin ile beraber bir paradigma kayması olduğunu vurgulayarak, bunun insanların alışılmış mali durum korumasından çok daha iyi bir şekilde kendi paralarını korumaya alışmış oldukları anlamına geldiğini belirtiyor.

“Şu anda bir ayı piyasası içerisindeyiz.”

Lee, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 60-70 oranında düşüşe karşın Bitcoin ağının son birkaç yılda daha da güçlendiğini iddia ederek “Gerçekten iyi gidiyor” dedi. Lee, Bitcoin’in şu anki fiyatının Bitcoin’in gerçek gelişiminden kopuk göründüğünü, yeniden toparlanacağını ve yakında geri geleceğini ifade ediyor. Lee, piyasanın şu anda bir ayı pozisyonunda yer aldığını ancak bunun ne kadar süreceğini söylemenin zor olduğunu belirtiyor. Lee açıklamalarına şunları ekliyor:

Ben 7 veya 8 yıldır bu sektördeyim ve bu zaman içerisinde son 3-4 yıl boyunca süren ayı piyasası da gördüm. Bu nedenle şimdiki ayı piyasası üç, dört yıl sürebilir veya yarın düzelebilir.

Bithumb hacklendi ve 30 milyon dolarlık kripto para çalındı

19 Haziran tarihinde Güney Kore‘nin önde gelen borsası Bithumb hacklendi ve bu olay 30 milyon dolarlık kripto para kaybına yol açtı. Borsa bütün para yatırmaları ve ödemeleri geçici olarak askıya almak zorunda kaldı. CoinMarketCap verilerine göre Bithumb’ın 24 saatlik ticari hacmi 19 Haziran tarihindeki 374 milyon dolardan,  236 milyon dolar seviyelerine kadar düştü. Bu da Bithumb’u ticaret hacmine göre en büyük 6. borsa sıralamasından 7. borsa sıralamasına düşürdü.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin