Bitcoin fiyatı zirveden sonra sürekli düştü
Bitcoin fiyatı zirveden sonra sürekli düştü

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee: ”Bitcoin (BTC) ve kripto paraların kitlesel olarak benimsenmesine az kaldı.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın zamanlı bir röportajda ​​Litecoin‘in kurucusu Charlie Lee, Bitcoin (BTC) ve kripto paraların kitlesel olarak benimsenmesinden bahsederken Bitcoin’in ölçeklenebilirlik sorunlarına değindi.

”Bitcoin (BTC) ve kripto paraların benimsenmesinde en büyük rol DLT’nin.”

Charlie Lee Bitcoin’in, dağıtık defter teknolojisi aracılığıyla yaşamı desantralizasyon kavramına getirdiği için başardığını ve bu yüzden dijital para biriminin diğer her türlü formunun başarısız olduğunu söyledi. Ayrıca DLT, kullanıcıların yetkililerin müdahalesi olmadan paranın tam kontrolüne sahip olmasını sağlar.

Lee, Bitcoin’in devrim yarattığını ve bu para biriminin fiattan daha değerli olduğunu söyledi. Bitcoin  fiyatı geçen yıl katlanarak artmasına rağmen Lee, Bitcoin’in fiat paranın yerini almadan önce önünde uzun bir yol olduğunu şu sözlerle belirtiyor:

Bitcoin ile ilgili hala pek çok sorun var. Daha fazla ölçeklendirme ve mahremiyete ihtiyaç duyuyor ve kesinlikle çok fazla çalışmamız gerekiyor.

“Fidelity ve Bakkt Borsası kurumsal yatırımcıları pazara çekiyor.”

Bitcoin’in fiyatı 20 bin dolardan 6 bin dolara kadar düşse de kurumsal yatırımcılardan çok yakın zamana kadar pek ilgi görmedi. Lee, daha fazla insanın Bitcoin lile tanışması gerektiğini belirterek, “Fidelity, Bakkt Borsası” gibi kurumsal oyuncuların kripto para piyasasına adım attığını ve varlık sınıfına daha fazla erişim sağladığını belirtti. Bitcoin’in benimsenmesi hakkında daha fazla şey söyleyen Lee, açıklamalarına şunları ekliyor:

Lightning Network daha da yoğunlaştı ve UI insanların Lightning Network girmesi için daha iyi ve daha kolay hale geldiğinde ilerliyor, ücretler düştükçe daha fazla kullanım göreceğiz.

Ayrıca Lee, Bitcoin’den önce para taşımanın zor olduğunu söyledi. Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, kullanıcıların fiat paranın aksine paralarını kontrol etmelerini sağlıyor.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin