Charlie Lee yüzde 51 yorumu
Charlie Lee: “Merkezsiz kripto yüzde 51 saldırısına duyarlı olmalı”

Charlie Lee: “BetterHash madencilik alanında devrim yaratabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee geçtiğimiz günlerde Bitcoin geliştiricisi Mat Corallo tarafından yaratılan BetterHash ismindeki alternatif bir madencilik protokolünün lansmanını takdir ettiğini belirtti. Lansmanın amacı, madenciliği dağıtılmış ve merkezi olmayan hale getirmekti.

Lee, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Madenciliği için çok önemli ve daha iyi hale getirmek için harika bir iş! @TheBlueMatt Blok şablonlarını oluşturmak için kaç madencinin  çalıştırılacağını araştırıyorum.  Madencileri bunu yapmaya teşvik etmemiz gerekiyor. Aksi halde, çok tembel olacaklar ve eskiye döneceğiz.

BetterHash protokolü nedir?

Madencilik havuzu, madencilerin büyük havuz sahipleri tarafından yönetilenleri kullanmak yerine kendi blok düğümlerini yapmalarını sağlayan BetterHash adlı bir protokol kullanıyor. Corallo, Stratum’un blok kalıp oluşturma seçeneği sunduğunu söylüyor.

Bunlar, bloktaki tüm işlemleri içeren bilgilendirici taslakları ve kullanıcıları para tabanının nasıl oluşturulacağı konusunda bilgilendiriyor. Bu, son kullanıcı madencilerinin, çıkardıkları şey üzerinde büyük ölçüde kontrolsüz olmalarının önüne geçiyor.

Bitmain sorunu

Bitmain, diğer büyük madencilik havuzları arasında toplam karma oranının %40’ını kontrol eden, kripto madencilik endüstrisindeki en büyük üreticidir. Madencilik sahnesine hakim olmak için %50’lik bir karma oranına sahip olmak gerekir.

ViaBTC’nin Bitmain’den fon almasıyla ilgili güncel haberler Bitcoin topluluk üyeleri arasında Bitmain’in karma oran kontrolü miktarına ulaşması ve bir tekel oluşturması nedeniyle bir miktar kaygı yarattı.

Bitmain ve madencilik havuzlarının çoğunluğu, Matt Corallo’nun BetterHash’i yerine Stratum’u uyguluyor.

Protokol, kontrolün dağıtıldığından emin olmanızı sağlıyor

Bununla birlikte, BetterHash madencilik protokolü, madencilerin etkileşimlerini etkilemeden çalışacak; sadece kontrolün dağıldığından ve tekel haline getirilmeyeceğinden emin olacak.

Bu protokol, kullanıcıların isterlerse kendi düğümlerini çalıştırmasına izin verecek şekilde tasarlandı. Kendi şablonlarını oluşturabilir, kendi işlemlerini seçebilir, %51 saldırısı veya herhangi bir madencilik saldırısını önlemek için hangi bloğu istiyorlarsa seçebiliyorlar.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Charlie Lee: “Bitcoin’in temelleri değiştirilemez ve fiyat yeniden toparlanacak.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin