XRP'yi devirerek rekor kıran Cardano yükselmeye devam edecek mi? Günlük analiz
XRP'yi devirerek rekor kıran Cardano yükselmeye devam edecek mi? Günlük analiz

Charles Hoskinson, Cardano’nun gelişen piyasalarda Libra’dan daha etkili olacağını düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson, gelişmekte olan pazarların kripto paraların önemli olduğu yerler olduğunu ve Facebook’un Libra kripto parasının bu pazarlarda başarılı olamayacağını iddia etti.

Hoskinson, gelişmekte olan pazarların gelecek vaat ettiğini dile getirerek şunları söyledi:

Yükselen piyasalar, kripto paraların önemli olduğu yerler… Gelişmiş piyasaları ise çok umursamıyorum. Oldukça düzenlenmiş ve birçok durumda sağlam bir sistem. Gelişmiş piyasalarda bir teknoloji firmasıyla rekabet etmeye kalkarsam, beni yönetmelikle zorlayabilirler. Diğer yandan Gürcistan başbakanı ile görüşüyorum ve “iş yapmaya açığız” cevabı alıyorum. Eğitim altyapısının bölümlerini yeniden oluşturabilir, yeni bir ödeme sistemi kurabilir veya tıbbi kayıt sistemi yapabiliriz. Krallığın anahtarları tam orada. Bu, on ya da yirmi yılda çok değerli kullanıcılar olacak 4 milyon insan anlamına geliyor.

Cardano gelişmekte olan bölgelerdeki iyi ilişkilerine güveniyor

Buna karşın, Hoskinson, söz konusu gelişmekte olan pazarlara özgü somut faydalara dayanarak zaman içinde kurulması gerektiğini söylediği ilişkilerin eksikliğinden dolayı Facebook’un Libra’yı tanıtma mücadelesi hakkında da görüş bildirdi. Facebook’un gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerinden yararlanmak için elinde olandan daha fazlasını yapması gerektiğini söyledi. Tek projelerinin sadece daha düşük ücret ödeme merkezli olmasını eleştiren Hoskinson, ellerinde kendilerinin ki gibi somut planlar olmadan başarılı olamayacaklarını iddia etti.

Facebook’un Libra projesi ile ulaşmak istediği hedefler ise daha önce şu şekilde belirtilmişti:

Nihai hedefimiz milyarlarca insanın şu an sahip olmadıkları şeylere erişmesine yardım etmek. Bunların başında sağlık, adil finansal hizmetler,  bilgi kaydetme veya paylaşma gibi yeni yollar olabilir

Endüstrinin büyük oyuncuları gelişmekte olan pazarlara yöneliyor

Diğer yandan Coinbase gibi diğer büyük endüstri oyuncuları, kripto ekosisteminin gelişmekte olan ülkelerdeki vatandaşlara potansiyel faydaları üzerine odaklanıyor. Kripto para borsası, Mayıs’ta 50 yeni bölgeye destek eklediğini bildiren resmi açıklamasında şu sözü verdi:

2020’de tüketici fiyatlarının yüzde 10-20 oranında artması beklenen Arjantin ve Özbekistan gibi ülkelerdeki yeni müşteriler için, USDC gibi stabil coinler ile enflasyona karşı korunma fırsatı sağlayabiliriz.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin