Changelly Borsası gizlilik odaklı kripto para işlemlerini inceliyor
Changelly Borsası gizlilik odaklı kripto para işlemlerini inceliyor

Changelly Borsası Monero’yu karantinaya aldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Changelly Borsası geçtiğimiz günlerde, KYC (Müşteri Tanıma) belgelerinin yetersiz olması durumunda Monero gibi kripto para birimleriyle transfer yapmak isteyen müşterilerin hesaplarını bloke edebileceğini duyurdu. Bunun nedeni, para aklama ve diğer hararetli mali uygulamaların açık hedefleri olan Monero gibi mahremiyet paralarının doğası.

Changelly Borsası gizlilik odaklı kripto para işlemlerini inceliyor

Changelly Borsası’nda bir kullanıcının Monero kullanmak istemesinden dolayı hesabı karantinaya alındı. Bu durum hakkında Reddit’e şikayet yazan kullanıcıya açıklamada, Changelly  yetkililerinden şu şekilde geldi:

Risk yönetim sistemimiz Monero topluluğunun, tüm işlemlerini kırmızıyla işaretlemiyor… Monero, göndereni ve alıcısı gizleyen ve böylece takip işlemi yapılmasını engelleyen kriptodur. Bu önlem daha ziyade, büyük miktarlarda başka para birimlerinin Monero’ya dönüştürülmesinden önce kontrol edilmek istenmesindendir.

Gizlilik tokenleri borsalar için artan bir endişe kaynağı

Genel olarak gizlilik tokenleri borsalar için artan bir endişe kaynağı oldu.  Changelly Borsa’sının bu uygulaması pek de şaşırtıcı olmayan bir hareket. Japonya tarafından lisansları iptal etmekle tehdit edilen gizlilik kriptolarını bulunduran borsalar çoktan harekete geçtiler. Toplumun bu uygulamalara nasıl bakacağı bilinmese de, gizlilik meraklıları bu gelişmeleri bir gerileme olarak görmeli. Nihayetinde, gizlilik ve güvenlik üzerinde bir savaş yaşanıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin