Bitcoin 13 Eylül
Bitcoin 13 Eylül fiyat görünümü: BTC yükselişine devam edebilecek mi?

Bitcoin 5 Eylül fiyat görünümü: Kademeli yükseliş devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 5 Eylül fiyat hareketlerine dair önemli noktaları şu şekilde belirledik:

  • Bitcoin dünün en kritik hareketi olarak 7.400 dolar seviyesinin üzerini gördü.
  • Dün gün ortasına kadar yükselişini sürdüren BTC/USD paritesi sonrasında 7.300 doların üzerine oturarak yatay hareket etti.
  • Yeni gün başlangıcı ile dinlenme sürecine geçen yükseliş trendi 7.350 dolarda sağlam bir destek bulmuş gibi görünüyor.

Bitcoin dolar karşısında 24 saatlik zaman diliminde yüzde 1 gibi düşük bir artışla da olsa ana yükseliş eğilimini sürdürüyor.

Bitcoin 5 Eylül fiyat hareketleri

Bitcoin yüzde 53 oranındaki piyasa baskınlığını koruyarak, kripto para piyasalarını yönlendirmeye devam ediyor. Ağustos ayının ortasında başlayan ana yükseliş hattı zaman zaman dalgalanmalar gösterse de BTC’nin pozitif bölgede kalmasını sağlıyor.

O tarihten bugüne kadar ki fiyat hareketleri incelendiğinde görülen küçük çaplı rallilerin düzeltme hareketlerinin daima bir önceki diplerin üzerinde kaldığını görüyoruz. BTC/USD paritesi için oldukça olumlu olan bu durum, piyasa oyuncularına da güven vererek Bitcoin’e daha çok yatırım yapmalarını sağlıyor.

Sonuç olarak ise Ağustos ortasında 6.000 dolar seviyesinin altı görüldükten sonra gelen ağır fakat istikrarlı yükseliş ile Bitcoin bugün sabah saatlerinde 7.350 doların biraz üzerine ulaşmış durumda.

Son fiyat hareketleri ile 7.300 dolar direncini geçip kendine 7.350 dolarda sağlam bir destek bulan Bitcoin’in olumlu fiyat hareketi göz önüne alındığında gün içi 7.400 doları test edebilme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Orta vade hedefleri üzerine konuşmak gerekirse 8.000 dolar yolunda 7.400 dolar sonrası en büyük engeller 7.600 dolar ve 7.900 dolar seviyelerinde gibi gözüküyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

BTC/USD saatlik grafiğinde takip ettiğimiz önemli göstergelerin karışık sinyaller verdiği görülüyor. MACD saatlik grafikte nötr konumundayken stokastik osilatörün aşırı satım bölgesinden çıktığını görüyoruz. Bu durum Bitcoin’in yükselişi için öncü bir sinyal olabilir. Öte yandan RSI yatay konumda 50 seviyesinin üzerinde bulunurken, yönünü yazımızın yayına hazırlandığı saatlerde aşağı çevirmiş durumda. Eğer RSI günlük hareketlerde 50 seviyesinin üzerinde kalmayı başarırsa bu yükseliş hareketinin devamı için olumlu bir veri olarak karşımıza çıkacak.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin