featured

Piyasa analizi: Chainlink piyasa duyarlılığına meydan okurken bu altcoinler düşüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin dün 27.000 dolar seviyesini geri almayı başaramadı ve şu an itibariyle 26.500 dolar civarında. Altcoinler daha iyi durumda değil ve büyük hacimli olanların çoğundan küçük kayıplar yaşanıyor. Chainlink ise piyasadaki bu durgunluğun ortasında kayda değer bir fiyat artışına sahip olan tek altcoin.

Bitcoin 26,5 bin dolara geri döndü

Geçen hafta cumartesi günü Bitcoin’i 26.400 dolarlık çok günlük zirveye çıkaran kısa bir artış dışında, daha az değişken olması bekleniyordu. Yukarı doğru devam edemeyen BTC 26.000 dolara geri çekildi ve hafta sonunun geri kalanını orada geçirdi.

Pazartesi günü de pek olumlu başlamadı ama bu şekilde bitti. Bitcoin saldırıya geçti ve haftalardır ilk kez 27.000 doların üzerine çıktı. Kısa bir süre sonra düşüşe geçti, ancak boğalar baskıyı sürdürdü ve kripto para birimini salı günü 27.500 dolarla yeni bir 20 günlük zirveye taşıdı.

Sonraki birkaç gün oldukça sakin geçti ve BTC, ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını yükseltmeyi durdurma kararından sonra bile 27.000 doları korudu. Ancak Bitcoin’in ivmesi cuma günü kayboldu ve 26.400 dolara kadar düştü.

altcoin

Günün sonunda sıçrama yapmaya çalıştı ancak başarısız oldu ve şu anda 26.500 dolar seviyesinde duruyor. Piyasa değeri 520 milyar doların güneyinde yer alırken altcoinler üzerindeki hakimiyeti hâlâ yüzde 49’un sadece birkaç santim üzerinde.

LINK yükselirken bu altcoinler kayıp yaşıyor

Çoğu altcoin de günlük ölçekte daha sakin. Bir yandan ETH, BNB, DOGE, ADA, DOT, MATIC ve LTC küçük kayıplar gösterirken diğer yandan XRP, TRX, TON ve SHIB hafifçe yeşil renkte kalarak değerini korudu.

Solana, yüzde 1’in üzerinde kayıpla büyük sermayeli altcoinler arasında en çok geri çekilen oldu. Sonuç olarak SOL, 20 doların hemen altında mücadele ediyor. Buna karşılık, Chainlink’in yerel token’ı yaklaşık yüzde 5 yükseldi ve 7 doların üzerinde işlem görüyor. THETA, yüzde 8’lik artışla ilk 100 altcoin diğer önemli kazananı oldu.

Ancak genel olarak toplam kripto piyasa değeri CMC’de 1,060 trilyon doların biraz üzerinde kalarak nispeten sabit kaldı.

cryptopotato

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin