featured

Bitcoin tasfiyeleri artarken yatırımcı ilgisini kaybediyor! İşte BTC fiyatındaki son durum…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zincir üstü analiz platformu Glassnode Alerts tarafından paylaşılan bir X gönderisine göre Okex’teki Bitcoin (BTC) Vadeli İşlem Sözleşmelerindeki Uzun Pozisyonlar için Ortalama Tasfiye Edilmiş Hacim 19 ayın zirvesi olan 730.576,07 dolara yükseldi. Bu, 8 2Eylül 2022’de kaydedilen önceki 19 ayın en yüksek seviyesi olan 607.216,06 dolara aştı.

Glassnode Alerts ayrıca bugün erken saatlerde 100+ BTC coin tutan adres sayısının 15.955 ile son 4 ayın en düşük seviyesine ulaştığını paylaştı. 100+ coin’e sahip adreslerdeki bu düşüş, büyük yatırımcıların mevcut fiyattan daha fazla BTC biriktirme konusundaki isteksizliğine ya da ilgisinin azaldığına işaret ediyor.

bitcoin

CoinMarketCap verilerine göre, basın saatine göre Bitcoin fiyatı yüzde 0,41 oranında düştükten sonra yaklaşık 26.550,11 dolara değerindeydi.

Bitcoin işlem hacmi düşüyor

Fiyat düşüşüyle birlikte, piyasa liderinin gün içi işlem hacmi geçtiğimiz gün boyunca yüzde 27’den fazla düştü. Bu da yaklaşık 10 milyar dolar seviyesinde kalmasına neden oldu.

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin’in fiyatı basın zamanında 9 günlük EMA ve 20 günlük EMA çizgileri arasında işlem görüyordu. Bu, son 72 saat içinde daha kısa olan EMA çizgisinin desteğini kaybetmesinin ardından gerçekleşti.

Yatırımcılar ve tüccarlar önümüzdeki 24-48 saat boyunca bu 2 teknik göstergeye göz kulak olmak isteyeceklerdir. BTC’nin fiyatı 20 günlük EMA çizgisinin altına düşerse geri çekilebilir ve 26K dolar işaretinden destek arayabilir. Daha sonra, satış hacmi devam ederse lider kripto para biriminin fiyatı bu seviyenin altına inerek 25 bin dolara kadar düşebilir.

Öte yandan basında 26.619,82 dolar seviyesinde yer alan 9 günlük EMA çizgisinin üzerinde bir kırılma, BTC’nin 26.915 dolar direnç seviyesini desteğe çevirmesini takip edebilir. Devam eden alım desteği, kripto para biriminin fiyatını önümüzdeki birkaç gün içinde 27.915 dolara yükseltebilir.

coinedition

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin