Arthur Hayes’ten çılgın YFI tahmini
Arthur Hayes’ten çılgın YFI tahmini

Chainlink (LINK) fiyatı bir kez daha tüm zamanlar rekoru kırdı! Sebebi ve beklentiler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin son zamanlarda yükseliyor ancak bütün altcoin’leri kenara itmeyi başaramıyor. Özellikle Chainlink (LINK) dahil olmak üzere birkaç kripto para oldukça iyi gidiyor. LINK, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Son dört hafta içinde LINK’in fiyatı yüzde 120’den fazla arttı. Her bir LINK şu anda kabaca 13 dolardan işlem görüyor. Para birimi yalnızca geçen yıl yüzde 500’den fazla arttı.

Framework Ventures’ın kurucu ortağı Michael Anderson bir röportajda şunları söyledi:

Chainlink, anlamlı değere sahip tüm işlemler için merkezi olmayan web3’ün fiili güvenlik katmanı işlevi görme yolunda ilerliyor. LINK’in değerinin, güvence altına aldığı akıllı sözleşme platformunun değerini izleyeceğine inanıyoruz. Yani LINK’in uzun vadeli piyasa değeri, sonunda Ethereum’un bugünkü piyasa değerinden daha büyük olacaktır.

Chainlink fiyatı DeFi ile paralel bir büyüme gösteriyor

LINK fiyatı, merkezi olmayan finansmana (DeFi) artan ilgiden dolayı da artıyor. Koronavirüs geleneksel  piyasaları tahrip etmeye ve Fed’i test etmeye devam ederken, çoğu kişi servetlerini ve portföylerini pandemiden kaynaklanan enflasyon v ekonomik sorunlara karşı korumanın yollarını arıyor. Fed, koronavirüsün hafifletilmesi konusunda çalışmalarına devam ancak ihtiyaç sahibi Amerikalılara henüz ikinci teşvikler gönderilmedi.

Bu nedenle merkezsiz finans, insanların finansal açıdan daha bağımsız hale gelmelerine ve kendi kararlarını vermelerine olanak tanımada büyük bir rol oynayabilir. Merkezsiz finansta seçenekler daha çok eldeki araçları kullananlara bağlıdır ve birçok Amerikalı ve uluslararası trader, finansal geleceklerinin nasıl işleyeceği konusunda daha güçlü bir söz sahibi olmak istiyor.

“LINK, Ethereum’u geçebilir” iddiası

LINK, Ethereum ile benzer akıllı sözleşme yeteneklerinden bazılarına sahip Ethereum tabanlı bir token. Anderson şöyle devam etti:

Mevcut haliyle, blok zincirleri gerçek dünya verileriyle güvenilir bir şekilde iletişim kuramıyor. Yani blok zinciri ile dış dünya arasında yer alan bir tür blok zinciri soyutlama katmanına ihtiyaç duyuyorlar.

Bu haberin yazıldığı sırada ETH, LINK’ten önemli ölçüde daha büyük. LINK’in 5 milyar ABD doları olan piyasa değeri, ETH kanadında 45 milyar dolarla karşılık buluyor.

Yine de bazıları, para biriminin sonunda Ethereum’u geçeceğine inanıyor. Halihazırda LINK ticareti, Coinbase gibi popüler kripto para borsalarında Bitcoin ticaretini geride bırakıyor ve DeFi pazarı, büyük ölçüde LINK tarafından sağlanan büyük artış nedeniyle 11 milyar dolara ulaşmış durumda. Varlık, yalnızca geçen hafta yüzde 65’ten fazla büyüdü.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin