featured

Chainlink (LINK) fiyat hareketi dikkat çekiyor: Yükseliş momentumunun arkasındaki asıl sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Chainlink (LINK), geçtiğimiz hafta %17 oranında bir artış kaydetti. Bu hareketi ile 7 dolarda bulunan hedefine yaklaştı. Fiyattaki yükseliş trendi, Real World Assets’in (RWA) son zamanlarda öne çıkmasıyla bağlantılı gibi görünüyor. Zincir içi analiz, bu korelasyonun uzun süreli bir fiyat yükselişine dönüşüp dönüşemeyeceği konusunda yatırımcıları aydınlatıyor.

Chainlink’in (LINK) %17’lik fiyat artışı, yatırımcıların dikkatini Real World Assets (RWA) sektörüne çevirmesinden kaynaklanmış gibi görünüyor. Birçok Real World Asset projesi, çevrimdışı verileri blockchain ağlarına entegre etmek için genellikle fiyat akışlarını ve Oracle altyapısını benimser. Son zamanlarda, RWA sektörünün tüm zamanların en yüksek değeri olan 3,1 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

Peki Oracle altyapısına yönelik artan talep, LINK fiyatını sürdürülebilir bir yükselişe itebilir mi?

Chainlink (LINK) fiyatı yükselişe devam edebilecek mi?

Real World Assets projeleri değerleme ve ilgi açısından büyümeye devam ederken LINK, son haftalarda önemli bir yeni kullanıcı akışı kaydetti. Santiment’in zincir içi verileri, Chainlink’in 17 Eylül’de 865 yeni cüzdan adresi kaydettiğini gösteriyor. Chainlink Ağ Büyüme verisinin bunu aştığı son tarih 16 Ağustos’tu.

 Chainlink (LINK)

Yukarıda görüldüğü gibi, yeni kullanıcılar 10 Eylül civarında, Real World Assets çılgınlığının sektörü tüm zamanların en yüksek değerine ulaştırmasından sadece birkaç gün önce Chainlink ekosistemine girmeye başladı.

Dolayısıyla, Chainlink’in temel hizmet tekliflerinin Real World Assets projelerinin işlevselliğinin hayati bir parçası olduğu göz önüne alındığında, LINK Ağ Büyümesinin sektörün talebi olduğu sürece artmaya devam etmesi muhtemeldir.

Sonuç olarak bu durum, devam eden LINK fiyat artışını önümüzdeki günlerde daha da ileriye taşıyabilir.

Balinalar RWA fırsatını iyi değerlendiriyor

Yeni perakende pazarı katılımcıları toplu olarak Chainlink ekosistemine katılırken, akıllı para yatırımcılarından oluşan bir grup da çantalarını doldurmak için RWA fırsatından yararlandı.

Aşağıdaki Santiment grafiği, 100,000 ila 1 milyon adet LINK token’ı tutan kripto balinalarının 30 Ağustos itibarıyla bakiyelerinde yalnızca 118,05 milyon token bulunduğunu gösteriyor. 19 Eylül itibarıyla ise bakiyelerine 2 milyon adet token eklediler.

Gözde altcoin’in fiyatı şu anda 6,90 dolar civarında işlem görürken, yeni satın alınan 2 milyon token’ın değeri şu anda yaklaşık 13,8 milyon dolar değerinde. Özellikle Chainlink balina grubunun bu tarihsel satın alma modelinin önceki fiyat artışlarıyla yakından ilişkili olduğu dikkat çekiyor.

Bu tekrar meydana gelirse balinaların yükseliş momentumu ve artan ağ talebi, Chainlink’i 10 dolar seviyesini geri kazanmaya itebilir.

LINK fiyat tahmini:

Zincir içi bir perspektiften bakıldığında gözde altcoin’in fiyatı, özellikle RWA çılgınlığı devam ederse ve balinalar yükseliş eğilimini sürdürürse, 10 dolar seviyesini geri kazanmaya hazır görünüyor.

Mevcut Chainlink yatırımcılarının satın alma fiyat dağılımını gösteren Fiyat Giriş/Çıkış verileri de bu yükseliş tahminini doğruluyor. Bu, fiyatın 8,50 dolar sınırını aşması durumunda 10 dolara doğru olan yolda minimum dirençle karşılaşacağını gösteriyor.

Her ne kadar aşağıda gösterildiği gibi 62,480 adres ortalama 8,54 dolar fiyattan 76,52 milyon adet token satın aldığı için güçlü bir direnç oluşturuluyor. Ancak Chainlink’in fiyat feed’lerine olan talep artmaya devam ederse fiyat hızlıca 10 dolara yükselebilir.

Öte yandan, kripto piyasasına olumsuz hava geri dönerse ayılar 5 doların altına büyük bir düşüşe neden olabilir.

Ancak aşağıda gösterildiği gibi 18,750 adres ortalama 6,50 dolar fiyatla 250 milyon LINK token’ı satın almıştı. Pozisyonlarını korumak için son çare çaba gösterirlerse hatırı sayılır bir destek sunabilirler.

Ancak bu destek noktası korunamazsa fiyat sonunda 5 dolara düşecektir.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin