Ethereum ATH yaparken, balina hesapları hareketlilik yaşadı
Ethereum ATH yaparken, balina hesapları hareketlilik yaşadı

Chainalysis Ether balinalarını analiz etti… Bakın tüm Ether’in yüzde 33’ü kaç kişide

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni araştırmalar, tüm Ether tokenlerinin üçte birinin, 1 Mayıs’tan itibaren yalnızca 376 balinaya ait olduğunu gösteriyor.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis Çarşamba günü yaptığı bir araştırmayı yayınladı. Bu 376 kişi 2019’da dolaşımdaki arzın yüzde 33’ünü kontrol ederken, bu rakamın 2016 ve 2017’de görülen seviyelere gerilediğini belirtti.

Çalışma ayrıca, bu balinaların şu an ETH fiyatı için “anlamlı” bir etkiye sahip olmadığını, ancak büyük satışlar yaptıklarında kripto para piyasasında gün içi volatilitenin artırdığını tespit etti.

Chainalysis ‘den balina tanımı

Chainalysis, piyasalardaki balinaların tanımını yaparken ellerindeki kripto varlıkları, borsa dışı hizmetlerde tutan ilk 500’deki kripto para sahipleri kriterlerini kullanıyor. Ether balinaların şu anda tüm işlem faaliyetlerinin sadece yüzde 7’sini oluşturduğu da tespit edilenler arasında.

Chainalysis’e göre Ethereum balinaları kripto parayı nasıl etkiliyor

Çalışma ayrıca, bu balinaların çoğunluğunun (yaklaşık yüzde 60’ı) aktif al-sat yapmayan kişiler olduğunu, yani varlıklarını tuttuklarını ve düzenli olarak kripto para borsalarında işlem yapmadıklarını tespit etti.

Chainalysis bu bulgusu, sürekli olarak dolaşımdaki ETH arzının yüzde 25 ila 40’ını tuttukları ve işlem hacminin yalnızca yüzde 5-18’ini oluşturdukları anlamına geliyor.

Ayrıca, genellikle finansal zaman serisi analizlerinde kullanılan bir vektör otoregresyon (VAR) modeli kullanarak, Chainalysis, ETH fiyatlarının Bitcoin (BTC) fiyatlarını takip ettiğini tespit etti. Yani, ortalama olarak, dün BTC fiyatındaki yüzde 1’lik bir artış, bugün ETH fiyatındaki yüzde 1,1’lik bir artışa yol açıyor. Bununla birlikte, çalışma BTC fiyatlarının ETH’nin gün içi oynaklığı üzerinde “istatistiksel olarak anlamlı” bir etki bulamadı.

Çalışma ayrıca, bir VAR modeli kullanarak borsalara para gönderip alan balinaların etkisini analiz etti. Gönderilen fonların fiyatı değil oynaklığı etkilediği, alınan fonların ise fiyatları veya gün içi oynaklığı etkilemediği görüldü.

Chainalysis, “Bu ilk bulguların borsa fiyatları ve oynaklık konusundaki literatürle tutarlı olduğunu” söyledi. Akademisyenler, özellikle S&P 500 gibi belirli hisse senetlerinin işlem hacimlerindeki büyük anormal dalgalanmaların fiyat seviyelerini değil volatiliteyi etkileme eğiliminde olduğunu tespit etti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir