pump dump
CFTC " pump dump " dolandırıcılığı konusunda uyarıyor

CFTC “pump dump” dolandırıcılığı konusunda uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), bugün kendi web sitesi aracılığıyla, kripto para birimi ticareti ve kullanımı konusunda yaşanabilecek potansiyel tuzaklar hakkında tüketicileri eğitme konusundaki dördüncü danışmanlık duyurularını yayınladı.CFTC, bu eğitimlerde özellike pump dump faaliyetleri konusuna eğiliyor.

CFTC özellikle “ pump dump ”a karşı uyarıyor

CFTC web sitesi, kripto pazarının düzenlenmemiş doğası gereği, doldur-boşalt ( pump dump ) faaliyetlerinin çok yaygın olarak görüldüğünü belirtiyor. Bu bülten, CFTC gibi kuruluşların doğrudan sektörü denetleyememesi nedeniyle piyasanın düzensiz durumundan kaynaklandığına işaret ediyor.

CFTC dokümanı, potansiyel yatırımcıların yatırım yapmayı düşündükleri coinleri derinlemesine araştırma yapmasını şiddetle tavsiye ediyor. Ayrıca inceleme yapmadan bir “white paper”da belirtilen ifadelerin kabul edilmesini kesinlikle doğru bulmuyor. Özellikle sosyal medyada yer alan ve hileli kripto aktörlerinin kimi zaman yaydığı manipulatif bilgilerin -CFTC’nin de dikkat çektiği bilgiler- doğrulama konusunda gerekli özenin gösterilmesinin de önemi vurgulanıyor.

Bu uyarı, özellikle de daha yüksek bir değerde satmak için bir coine yatırım yapılmasının, her türlü yatırım spekülasyonu doğası gereği, her zaman önemli bir risk taşıdığını belirtiyor.

CFTC, ICO’lar konusuna da ayrı bir paragraf açıyor. CFTC, ICO dolandırıcılığının oldukça yaygın olduğuna dem vuruyor. Buna göre kuruluşun bu konudaki tahminleri, hileli davranış sergileyen girişimlerde bulunanların oranı yüzde 5’den yüzde 80’e kadar çıktığını gösteriyor.

CFTC tüketici eğitimleri DOJ’ un görevlendirmesi ile gerçekleşiyor

Bu duyuru, Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Güvenlik ve Borsa Komisyonu ile birlikte Kripto ile ilgili dolandırıcılık durumunu incelemek için bir CFTC ‘yi görevlendirildiğinin duyurulmasının ardından yapıldı.

Kripto piyasasının, daha önceki yıllarda olduğundan daha büyük ve çeşitli bir piyasa haline geldiğini görüyoruz. Bu büyümenin oluşturduğu potansiyel ise yararları yanında her piyasada olduğu gibi dolandırıcıların da çoğalmasına neden oluyor.

Sektör henüz gelişme aşamasında olduğu ve henüz sağlıklı bir şekilde düzenlenmediği için dolandırıcılar bu açıktan yararlanmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu yüzden kullanıcıların kripto pazarının ortaya çıktığı gelişmekte olan ekosistemde kendilerini korumak için oldukça dikkatli olmaları gerekiyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin