ethereum 20 temmuz
Ethereum 20 Temmuz fiyat görünümü: ETH düşüşü devam edecek mi?

Ethereum 20 Temmuz fiyat görünümü: ETH düşüşü devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum 20 Temmuz için belirlenen önemli detaylar şu şekildedir:

  • Ethereum dün belirlenen destek seviyelerine tutunamayarak düşüş yaşadı.
  • Destek görevi gören hareketli ortalamalar hızlı bir şekilde aşağı yönlü kırıldı.
  • Fibonacci düzeltme seviyeleri ETH fiyatını tutacak güçlü desteği oluşturamadı.
  • Ethereum fiyatı dün de dolar ve Bitcoin karşısında güçsüz bir seyir izledi. Şuan ise kritik bir seviyeyi test ediyor.

Ethereum 20 Temmuz fiyat görünümü

Ethereum 20 Temmuz itibarıyla saatlik grafiğine baktığımızda dün belirttiğimiz ihtimallerden düşüş senaryosunun gerçekleştiğini görüyoruz. Buna göre fiyat HO seviyelerinin dinamik destek görevi gördüğü seviyelerde tutunamayarak hızlı bir düşüş gerçekleştirdi.

ETH/USD paritesinin genel eğilimini belirlemek adına kullandığımız 100 ve 200 HO’ları kontrol ettiğimizde, saatlik grafikte 100 HO’nun hala 200 HO üzerinde seyrettiğini görüyoruz. bu durum yaşanan düşüşe rağmen ana trendin yukarı yönlü olduğunu gösteriyor. Fakat ETH’nin şu yükseliş trendi çizgisini ediyor. Grafikte görülen bu çizgisinin aşağı yönlü kırılıp oraya yerleşmesi, ana trendin yönünü değiştirebilir.

Ayrıca önemli göstergelerde RSI ise 30 seviyelerinde bulunup, aşırı satım bölgesinin hemen üzerinde negatif bir görünüm sergiliyor. Stokastik ise satış baskını yansıtarak, yönünü aşağı doğru çevirmiş durumda. Bu göstergelerin yanında ek bir gösterge olarak mevcut trendin gücünü ölçmek için kullanılan CCI göstergesi ise bu kısa vadedeki düşüş trendinin oldukça güçlü olduğunu teyit ediyor.

Son olara toparlarsak, orta vadede henüz yeni bir dip veya tepe görülmediği için dün belirlediğimiz Fibonacci düzeltme seviyelerinin hala çalıştığını görüyoruz. üstelik fibonacci düzeltme seviyelerinden oldukça kritik bir nokta olan fib 61,8 desteği, yazımızın yayına hazırlandığı sabah saatlerinde ETH fiyatının bulunduğu noktadır. Aynı zamanda 455 dolara denk gelen fib 61,8 yükseliş trend çizgisine de denk gelmektir.

Bu noktada ETH fiyatı ilerleyen saatlerde önemli bir dönemeçte olup ya buradan destek bulup yükselecek, yada aşağı doğru düşüşünü hızlandıracaktır. Kısaca bu seviyeden sonra yatay bir görünüm beklenmiyor.

ETH/USD saatlik grafiğinde gözümüze çarpan diğer bir detay ise net olmasa da bir omuz-baş-omuz formasyonu oluşumudur. Bu formasyonun boyun çizgisi de 455 dolar denk gelmektedir. Bu yüzden ETH’nin şu an bulunduğu seviye bir kat daha önem kazanmıştır.

Ethereum 20 Temmuz için belirlediğimiz pivot ile destek-direnç seviyeleri şu şekildedir

3. direnç 502,84
2.direnç 497,60
1.direnç 481,12
pivot 471,88
1.destek 455,40
2. destek 446,16
3.destek 437,68

Ethereum 20 Temmuz teknik göstergeler özeti

eth 20 temmuz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin