featured
ABD Emtia Vadeli İşlem Komisyonu(CFTC)

CFTC, Bitcoin yatırımcıları için çevrimiçi kaynaklar başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

ABD’deki en büyük vadeli işlem düzenleyicisi CFTC, büyük bir Bitcoin vadeli işlem lansmanının hemen öncesinde kripto paralar için yeni bir bilgi portalı oluşturdu.

ABD Emtia Vadeli İşlem Komisyonu(CFTC), halkı bu tamamen dijital paralar hakkında eğitmeyi amaçlayan yeni kripto para portalının web sitesini açıkladı. Website, LabCFTC ve CBOE ve CME Group gibi firmalardan gelen vadeli işlemler hakkında bilgi içeren bir dizi CFTC bölümü ile bağlantı içeriyor.

Ajans şunu yazdı:

Finansal teknolojiler, CFTC tarafından düzenlenen piyasalar ve ajansın kendisi üzerinde önemli ve hatta dönüştürücü etki yaratma potansiyeline sahiptir. En son gelişmekte olan piyasa gelişmelerinden biri de, özellikle kripto para birimlerinin, özellikle de Bitcoin’in ön plana çıkmasıdır.

Bilgi portalı, CFTC’nin “ödeme” için tanımlanan kripto para varlıklarının tanımını yaptığı aynı gün(cuma günü) başlatıldı. Ajans, o günden bu yana teklif konusunda 90 günlük bir süreç başlattı ve kamuoyundan geri bildirim istemiştir. Bu geri bildirim olası çözümler üzerinde çalışan düzenleyici makamları göz ardı etmiştir.

Belgede, Bitcoin’in bir tür emtia olarak 2015 yılında sınıflandırılmasına yol açan gelişmeler Bitcoin’e  ilişkin bir tür normalleşmeyi temsil ediyor. CFTC başkanı, bu ayın başlarında Bitcoin’in olağan dışı bir meta türü olduğuna dikkat çekti.

“Geçmişte sanal para birimlerinin CFTC’nin geçmişte ele aldığı herhangi bir maldan farklı olduğunu sürekli söyledim ve SEC’in de bu konularda zorluklar yaşadıklarını biliyorum” diye belirtti.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin