cftc
ABD düzenleyici CFTC Binance'i araştırıyor

CFTC Başkanı’nın Ether’i emtia olarak kabul etmesi ETH türev ürünlerinin kapısını açabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri Emtia ve Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Heath Tarbert, Ether (ETH) ‘nin bir emtia olduğunu ve dolayısıyla Komisyonun yetki alanına girdiğini belirledi. New York’ta düzenlenen  “Yahoo! Finance-Finance All Markets Summit” etkinliğinde konuşan Tarbert, yakın zamanda ETH tabanlı vadeli işlemleri görmeyi beklediğini söyledi.

Tarbert, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) görüşüne göre, ne Bitcoin (BTC) ne de Ether’in menkul kıymet olmadığına inanıyor:

Bitcoin konusunda çok açık davrandık, Bitcoin bir emtiadır. Ancak, Ether hakkında şimdiye kadar hiçbir şey söylemedik. CFTC’nin başkanı olarak benim görüşüm, Ether’in bir emtia olduğu yönünde.

CFTC ilk olarak, 2015 yılında Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini bir Bitcoin ATM şirketi olan Coinflip’in başvurusunda yasal olarak emtia olarak sınıflandırıldığını açıklamıştı.

Fork varlıklarda büyük olasılıkla yasal olarak ana varlığın sınıflandırıldığı gibi sınıflandırılacak

Tarbert, kripto para birimi endüstrisinde hala çok fazla yasal belirsizlik olmasına rağmen, özellikle “fork varlıklar” ya da kripto para ağlarında yapılan yazılım yükseltmelerinin sonucu olarak oluşturulan kripto paralarla ilgili olarak “benzer dijital varlıkların benzer şekilde ele alınması gerektiğini” söyledi. Örneğin, Bitcoin Cash ve Ethereum Classic.)

Bir varlığın menkul kıymet olup olmadığının belirlenmesinde kullanılan Howey Testinin halen geçerli olduğuna inandığını, “zaman testine dayandığını” söyledi. Test, 1946’da gerçekleşen yasal bir olayı ifade ediyor.

Nihayetinde asıl soru şu: bu, sermaye artırımı için kullanılan bir şey mi yoksa bir işletmeye mi yatırım yapıyorsunuz, yoksa kendine has bir değer deposu olan bir şey mi alıyorsunuz?

Diğer yandan Tarbert’in fork kripto paralar hakkındaki yorumları, SEC’in konuyla ilgili görüşlerine uygun olmayabilir.

Bununla birlikte, SEC hem Bitcoin hem de Ethereum’un, “girişimleri önemli bir belirleyici faktör olan” tek bir kuruluşun kontrolü altında olamayacak kadar merkezi olmadığını belirledi.

Ancak Tarbert, ICO’larda satılan coinlerin başlangıçta menkul kıymet olarak değerlendirilebileceğini, ancak sonunda emtia’ya geçebileceklerini söyledi.

Tarbert ayrıca ABD’nin finansal teknolojide lider olma rolünün önemini şöyle yorumladı:

Blockchain ve dijital varlıkların ABD’deki önemini vurgulamak istiyorum ve özellikle CFTC Başkanı olarak ABD’nin bu teknolojide liderliğini önemsiyorum.

CFTC kripto para sektöründe yükselmeye devam edecek mi?

ABD CFTC, kripto dostu bir üne sahip. Komisyon’un önceki başkanlığını yapan Christopher Giancarlo, sektörde “Kripto Baba” olarak biliniyordu.

CFTC’nin Ethereum’u daha iyi anlama arayışı, 2018’de, “CFTC’nin Bitcoin’in ötesindeki dijital para birimleri, yani Ether ve Ethereum Ağı’ndaki kullanımı” hakkında genel bir açıklama yapmasıyla başladı.

Bu yılın Mart ayında, CFTC komisyoncusu Brian Quintenz, ETH merkezli türevlerin ufukta olduğunu ima ettiği ve Komisyonun da “potansiyel yeni dijital para bazlı vadeli işlemler ve türev ürünleri hakkında” yorumlarda bulunduğunu ima ettiğini söyleyebileceği bir konuşma yaptı. Ayrıca, Ethereum ağının bir iş ispatı (PoW) algoritmasından, Bir hisse ispatı (PoS) algoritmasına geçişinin, ağı pazar manipülasyonuna karşı savunmasız bırakabileceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin