Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?
Bitcoin bir kez daha 9.400 dolara geldi: Şimdi ne olacak?

Bitcoin analizi: BTC kritik bir seviyeyi test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, son günlerdeki volatil hareketleriyle, özellikle kaldıraçlı kripto para işlemi yapan yatırımcılara, ciddi kâr fırsatları sunuyor. Piyasayı yakında takip eden analistlerin ortak görüşü ise BTC fiyatı mevcut konumunun kripto parayı elinde tutmak isteyenler için iyi bir alım fırsatı olduğunu düşünüyorlar.

Global piyasalardaki belirsizlik ve gelişmiş ülkelerin pozisyon alma çabaları ülke paralarını yatırım için daha riskli hale getirirken Bitcoin, güvenli liman varlığı tanımına her geçen gün daha çok yaklaşıyor gibi. Şimdi haftanın son iş gününde hareketli saatler yaşayacağı benzeyen Bitcoin fiyatına yakından bakalım.

Bitcoin fiyat analizi

Ekim ayının ilk haftası 7.700 dolar bandına düşen BTC fiyatı, piyasa oyuncularının burayı dip görmesiyle 7 Ekim itibarıyla sert bir yükselişe girdi. Bu yükseliş dalgalı bir seyir ve an itibarıyla BTC/USD’de yüzde 13 bir değer kazanımını gördü. Hafta içinde yükseliş hareketinin yaptığı kısıtlı düzeltmeler, trendin yukarı doğru hareketine devam edeceğinin bir sinyali gibiydi. Öyle ki Pazartesi günü 7.777 dolardan başlayan ilk yukarı yönlü hamle 8.320 dolar seviyesinde en yüksek değerine ulaştıktan sonra  (aynı gün) Fibonacci düzeltme seviyelerine göre 0,382 (8.110 dolar) kademesinde destek buldu. Bu seviye teknik olarak kısıtlı bir düzeltme niteliği taşıyor olup yükselişin devam edeceğinin ilk sinyalidir.

Haftanın ikinci yarısında 8.110 dolardan destek bulan BTC/USD, bu seviyeden yine alıcı bulmaya devam etti. Böylelikle fiyatını 8.685 dolara kadar yükseltti ve haftanın ikinci düzeltmesine girdi. 8.110 dolar dip ve 8.685 dolar tepe noktaları referans alındığında BTC fiyatının yeniden Fib 0,382 seviyesinden destek bulması, yükselişin devamı konusunda dikkat çekiciydi.

Yazımız yayına hazırlanırken, teknik dışı bir harekete maruz kalan Bitcoin, sadece sabahın erken saatlerinde 2 saat içinde 8.826 dolara yükseldikten sonra 8.372 dolara kadar düştü. Gün içerisinde bu sıra dışı hareket sonrası BTC/USD’nin normal seyrinde devam edeceğini düşünüyoruz.

BTC/USD günlük grafikte kritik bir seviyeyi test ediyor

Bitcoin grafikleri arasında saatlik ve 4 saatlik görünümler, henüz kritik noktalar hakkında bir bilgi vermezken, günlük BTC/USD grafiği, şu an mevcut durumun pusulası konumunda bulunuyor. Öyle ki Bitcoin fiyatı, son 15 gündür 200 günlük hareketli ortalama seviyesini test ediyor. 1 Ekim ve 9 Ekim’deki yükselişler ile kırılamayan 200 günlük hareketli ortalama, 11 Ekim (bu sabah) itibarıyla yeniden test ediliyor. Şu an 8.655 dolarda bulunan 200 günlük hareketli ortalamanın kırılması durumunda BTC’de hızlı bir yükseliş görebiliriz. Bu seviyenin üzerinde 1 günlük kapanış için yakından takipte fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin