CFTC başkanı:
CFTC başkanı: "DLT düzenlemeleri otomatikleştirilebilir."

CFTC Başkanı: “DLT düzenlemeleri otomatikleştirilebilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

DLT düzenlemeleri, kripto para uzayında yıllardır tartışılan bir konu. Birçok kişi, yatırımcılar için güvenlik ve inovasyon özgürlüğü arasındaki doğru dengeyi kurmanın kripto için bir altın çağa yol açacağına inanıyor. Bununla birlikte, bu dengeye hala tam manasıyla ulaşılabilmiş değil. Geleneksel piyasalar için mevcut yönetmelikler her zaman yeterli olamayabiliyor ve yeni düzenlemeler güvenliği zayıflatabiliyor.

DLT düzenlemeleri piyasalarda olumlu bir etki yaratabilir

ABD Emtia Vadeli İşlemleri Komisyonu (CFTC) Başkanı J. Christopher Giancarlo, kısa bir süre önce Digital Ledger Technology’nin (DLT) ortaya çıkması ve finansal piyasalarda uyumluluğun özerk olarak sürdürülmesi için düzenlemelerin otomatikleştirilmesi hakkında konuştu.

Georgetown Üniversitesi’nde düzenlenen D.C Fintech Week Konferansı’ndaki açılış konuşmasında Giancarlo, CTFC’nin DLT’yi makine öğrenimi algoritmaları gibi AI yetenekleri ile birleştirerek piyasaların anonim ve etkin bir gözetmeni olmasını istediğini belirtti. Bu durum, maliyetleri azaltabilir ve risk ve uyumluluk sorunlarını hasara yol açmadan yakalayabilmek için piyasaların sorunsuz çalışmasını sağlayabilir.

Yönetmeliklerin dijitalleştirildiği, uyumun giderek otomatikleştirildiği ve akıllı sözleşmeler yoluyla iş operasyonlarına dahil edildiği gerçek zamanlı DLT ağları nihai hedef olarak gösteriliyor.

Giancarlo şöyle söyledi:

CFTC’deki makineler, düzenleyici gereksinimleri iletme ve bu sistemler aracılığıyla gelen verileri tüketme ve analiz etme becerisine sahip olacak.

Giancarlo, bu tür bir “düzenlemenin”, piyasada çok olumlu bir tepki ile karşılanacağını belirtiyor. Bu, kripto para biriminin hemen hemen her taraftarı tarafından yinelenen bir konu.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin